Ειδήσεις

Εγγραφο-ομολογία ΕΦΚΑ: Αδυναμία πληρωμής εκκρεμών συντάξεων έως Οκτώβριο

Εγγραφο-ομολογία από τον ΕΦΚΑ τινάζει στον αέρα την πληρωμή 150 χιλιάδων παλαιών και νέων συνταξιούχων από τα 869 εκατ. ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας η τρόικα με διορία να δοθούν έως τον Οκτώβριο του 2017.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 24 Μαρτίου που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναγνωρίζει ότι
«δεν υπάρχει σχέδιο για για την διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων. Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη».

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του οργανισμού στον ΣΚΑΙ, η ύπαρξη του εγγράφου επιβεβαιώνεται, ωστόσο το χαρακτηρίζει ως καταγραφικό των προβλημάτων και τονίζει ότι από 95.000 εκκρεμείς συντάξεις έχει ήδη παρθεί απόφαση για καταβολή των 40.000.

Οι εκκρεμείς συντάξεις υπολογίζεται αυτή τη στιγμή πως είναι περίπου 150.000, με τις 95.526 από αυτές να είναι στην κατάσταση αυτή για περισσότερα από δύο χρόνια. Περισσότερες από 55.000 είναι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από τις 13/5/2016, δηλαδή από τον νόμο Κατρούγκαλου.  Από αυτές, πάνω από 30.000 αφορούν ασφαλισμένους που υπέβαλαν αίτηση στο ΙΚΑ, άλλες 15000 είναι του ΟΑΕΕ και οι υπόλοιπες σε Δημόσιο και άλλους φορεις.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου τριών σελίδων, ο διοικητής του ΕΦΚΑ τονίζει πως «πρέπει να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του ΕΦΚΑ ως ένα και μοναδικό Ταμείο και να πάψουν να υπάρχουν υποκαταστήματα τα οποία λειτουργούν υπό τα παλιά Ταμεία, όπως συμβαίνει από πέρυσι». Ο ίδιος προσθέτει πως «οι αποφάσεις του ΕΦΚΑ λαμβάνονται από ένα άτομο, τον διοικητή, και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, είτε όσον αφορά τη στέγαση και την μετακίνηση προσωπικού, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν επικρατούν πια τα Ταμεία και όλοι θα πρέπει να αποδεχτούν τον ΕΦΚΑ και την παρούσα ιεραρχία».

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου