ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Jim O’Neill: Οι Έλληνες παίζουν ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
jim oneil
“Είναι μία μο­νο­μα­χία” δή­λω­σε ο πρώην πρό­ε­δρος της Goldman Sachs Asset Management ανα­φε­ρό­με­νος στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις της Ελ­λά­δας με την ευ­ρω­ζώ­νη. Εκτί­μα όμως, ότι κά­ποια στιγ­μή, κά­ποιος θα υπο­χω­ρή­σει.
 Την κρι­σι­μό­τη­τα της κα­τά­στα­σης για την Αθήνα επι­ση­μαί­νει ο Jim O’Neill, πρώην πρό­ε­δρος της Goldman Sachs Asset Management, μι­λώ­ντας στο πρα­κτο­ρείο Bloomberg. Ερω­τη­θείς για το εάν η Ελ­λά­δα θα πα­ρα­μεί­νει στην ευ­ρω­ζώ­νη, ο κ. O’ Neill αρ­χι­κά αστειεύ­θη­κε λέ­γο­ντας: «Είναι ακόμη αυτοί στην ευ­ρω­ζώ­νη;».

Στη συ­νέ­χεια όμως, ο κ. O’Neill δή­λω­σε: «Αυτοί οι τύποι παί­ζουν ένα με­γά­λο παι­χνί­δι πόκερ. Είναι μία μο­νο­μα­χία», σπεύ­δο­ντας όμως, να συ­μπλη­ρώ­σει:«Εκτί­μη­σή μου είναι ότι κά­ποια στιγ­μή κά­ποιος θα υπο­χω­ρή­σει»

Ανα­φε­ρό­με­νος στο θέμα της ισο­τι­μί­ας του ευρώ, ο κ. O’Neill δή­λω­σε πως δεν βλέ­πει πε­ρι­θώ­ρια ση­μα­ντι­κής πε­ραι­τέ­ρω υπο­χώ­ρη­σης  του ενιαί­ου νο­μί­σμα­τος, κυ­ρί­ως επει­δή εκτι­μά ότι η Fed δεν θα επι­τρέ­ψει να συ­νε­χι­στεί επί μα­κρόν η ανο­δι­κή πο­ρεία του δο­λα­ρί­ου. «Δεν είναι καλό για τις ΗΠΑ να πα­ρου­σιά­ζουν τόσο με­γά­λη άνοδο για το δο­λά­ριο» δή­λω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, χωρίς ωστό­σο να προ­βεί σε συ­γκε­κρι­μέ­νες προ­βλέ­ψεις.

euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.