Ρεπορτάζ

Αγγλος κατήγγειλε τη διάπραξη 4 κακουργημάτων σε βάρος του!

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των κακουργημάτων της απάτης, της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με καταγγελλόμενο έναν έμπορο της Ρόδου, προκάλεσε μήνυση ενός Άγγλου υπηκόου, κατοίκου Ρόδου, ο οποίος πείσθηκε ότι αγόρασε ένα σπίτι το οποίο όμως ήταν προσημειωμένο και εν τέλει κατασχέθηκε!

Κατόπιν παραθερισμού του στη Ρόδο και γνωριμίας του με το νησί και τις ομορφιές του, ο Αγγλος αποφάσισε να αγοράσει μία κατοικία για παραθερισμό και εν συνεχεία μόνιμη εγκατάστασή του στη Ρόδο.

Τον Ιούνιο του 2006 γνωρίστηκε με τον μηνυόμενο, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, του συστήθηκε ως κατασκευαστής και του έδειξε συγκεκριμένη τοποθεσία και σχέδια κατασκευής πολυτελών ανεξάρτητων κατοικιών (οριζοντίων ιδιοκτησιών) στη Νότια Ρόδο, όπου θα ανήγειρε κατοικίες προς πώληση.

Ο Αγγλος έμεινε ικανοποιημένος από τις παραστάσεις, έγγραφες και προφορικές, και τις εξηγήσεις του, πείσθηκε από τις διαβεβαιώσεις του ότι είναι έμπειρος, γνωστός και καταξιωμένος κατασκευαστής στο νησί, ότι λειτουργεί νόμιμη και εύρωστη επιχείρηση κατασκευών και πωλήσεων ακινήτων και πράγματι συμφώνησαν να του πωλήσει και μεταβιβάσει μια κατοικία έναντι του συνολικού τιμήματος τών 135.000 ευρώ.

Προς το σκοπό κατοχύρωσης της συμφωνίας και με υπόδειξη του μηνυόμενου, υπέγραψαν την 15-5-07 ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο θα ενσωμάτωνε την συμφωνία τους σ’ όλα τα κύρια στοιχεία αυτής και επίσης θα λειτουργούσε ως αποδεικτικό καταβολής και είσπραξης, αντίστοιχα, αρραβώνα-προκαταβολής.

Σε εκτέλεση της άνω άτυπης καταρχήν συμφωνίας τους την 26-5-2007, του απέστειλε μέσω εμβάσματος το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο του ζητήθηκε, ως προκαταβολή για την εκ μέρους του αγορά και προκειμένου γα διασφαλιστεί και προτιμηθεί έναντι παντός τυχόν τρίτου ενδιαφερομένου για το ίδιο ακίνητο.

Εν συνεχεία, περί το φθινόπωρο του ίδιου έτους ενημερώθηκε ότι επρόκειτο να γίνει η μεταβίβαση και την 2-12-07 ήλθε στη Ρόδο κομίζοντας τραπεζική επιταγή εις διαταγή του ποσού 137.114,38 ευρώ.

Το ποσό αυτό, προστιθέμενο στην ήδη δοθείσα ως άνω προκαταβολή έναντι του πλήρους τιμήματος του ακινήτου, θα διαμόρφωνε την τελική τιμή στο ποσό των 147.114,38 ευρώ, ποσό ουσιωδώς μεγαλύτερο της αρχικής συμφωνίας.
Ενημερώθηκε, όπως υποστηρίζει, ότι είχε προστεθεί κάποια επιπλέον δαπάνη στο ολικό τίμημα.

Ο Ροδίτης φέρεται να τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να εισπράξει όλη την επιταγή και ότι η πληρωμή θα πρέπει να γίνει σταδιακά και για το λόγο αυτό φέρεται να τον έπεισε να ανοίξουν ένα κοινό λογαριασμό από τον οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει ανάληψη, χωρίς την παρουσία και συνυπογραφή αμφοτέρων.

Την 3-12-07 άνοιξαν το λογαριασμό και λίγες μέρες αργότερα, ενημερώθηκε από τον μηνυόμενο ότι η κατασκευή ολοκληρώθηκε και ότι μπορούσε πλέον να μπει κανονικά στο «νέο του σπίτι», όπως και συνέβη περί την 16-12-07. Αμέσως, ζήτησε από τον μηνυόμενο να ολοκληρώσουν κάθε διαδικαστικό θέμα προς μεταβίβαση του τίτλου στο όνομα του.

Κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων και ερωτήσεων προς τον μηνυόμενο, εκείνος φέρεται να του είπε ότι είχε ήδη αναλάβει το πλήρες ποσό των 137.114,38 ευρώ από τον κοινό λογαριασμό χωρίς ασφαλώς να έχει συνυπογράψει.
Ο μηνυόμενος φέρεται να τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι στο μεταξύ τακτοποιούνται με επιμέλειά του και όλα τα θέματα της επίσημης μεταβίβασης του ακινήτου.

Την 9-6-2008 εμφανίστηκε σε συμβολαιογράφο και εκεί, ενώ νόμιζε ότι υπέγραφε συμβόλαιο, στην πορεία διαπίστωσε ότι είχε υπογράψει ένα προσύμφωνο πωλήσεως οριζόντιας Ιδιοκτησίας αντί τιμήματος 45.000 ευρώ, με καταβολή αρραβώνα 45.000 ευρώ.

Την πωλούμενη οριζόντια ιδιοκτησία ο μηνυόμενος την υποσχέθηκε και εγγυήθηκε ελεύθερη και απαλλαγμένη από κάθε βάρος, χρέος, υποθήκη, προσημείωση, κατάσχεση, μεσεγγύηση, διεκδίκηση και γενικά από κάθε νομικό ελάττωμα.

Όλως πρόσφατος έλεγχος τίτλων που διενεργήθηκε στο Κτηματολόγιο Ρόδου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του διαπίστωσε ότι την 3/3/2005 ενεγράφη στην οικεία μερίδα του πωληθέντος ακινήτου απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για προσημείωση υποθήκης υπέρ τράπεζας για το ποσό των 181.200 ευρώ. Την 3/3/2010 ενεγράφη στην οικεία μερίδα απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία ανακλήθηκε μερικά η άνω εγγραφείσα προσημείωση μόνον για ένα άλλο διαμέρισμα της οριζόντιας ιδιοκτησίας το οποίο ο μηνυόμενος πώλησε σε τρίτο πρόσωπο.

Την 14/10/2011 ενεγράφη αναγκαστική κατάσχεση σε βάρος του επίδικου ακινήτου για ποσό 26.467,47 ευρώ, καθώς και περίληψη κατασχετηρίου έκθεσης αναφερόμενης στην άνω αναγκαστική κατάσχεση και με δήλωση εντός αυτής της 30ης Νοεμβρίου 2011 ως ημέρας διενεργείας πλειστηριασμού. Την 6/12/2011 ενεγράφη επαναληπτική περίληψη κατασχετήριας έκθεσης, αναφερόμενη στα αυτά ως άνω, με δήλωση ως ημέρας διενεργείας αναγκαστικού πλειστηριασμού την 25/1/2012.
Την 14/2/2012, ενεγράφη περίληψη κατακυρωτικής έκθεσης σε έναν άλλο Ροδίτη.

Εντός του Φεβρουαρίου του έτους 2012 εμφανίστηκε στο σπίτι δικαστικός επιμελητής, ο οποίος τον διέταξε να αποχωρήσει και του είπε ότι θα άλλαζε τις κλειδαριές, συνοδευόμενος από τρίτο πρόσωπο, που παρουσιάστηκε ως «ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού», έχοντας αγοράσει αυτό σε πλειστηριασμό!

Ο Αγγλος περιγράφει ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, εξαθλιωμένος κυριολεκτικά αφού ανάλωσε το πλήρες αποταμιευμένο κεφάλαιό του για την «αγορά» κατοικίας που ανήκει πλέον σε τρίτον, έχει υποχρεωθεί να νοικιάσει σπίτι στη Λάρδο όπου και διαμένει, και ευελπιστεί στην δικαίωσή του μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου