Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής καθώς και η παρουσίαση του συλλογικού  τόμου διηγημάτων «ΟΔΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Διαδρομή 2» το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Η εκδήλωση διεξήχθη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γραφομηχανή και το «Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής». Υπεύθυνος του σεμιναρίου αλλά και της παρουσίασης ήταν ο  ποιητής και εκδότης, Βασίλης Ρούβαλης, ενώ αποσπάσματα των διηγημάτων τους διάβασαν οι συγγραφείς, Ιωάννα Ζαφειροπούλου και Δημήτρης Λαδικός.

 

Η βιβλιοθήκη «Ερωδιός» των Εκπαιδευτηρίων γέμισε από νωρίς το απόγευμα με φοιτητές, εκπαιδευτικούς αλλά και φίλους της ανάγνωσης και της συγγραφής. Όλοι τους παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον το Σεμινάριο της Δημιουργικής Γραφής. Στη συνέχεια, ο κύριος Ρούβαλης με τους δύο συγγραφείς του συλλογικού τόμου διηγημάτων μίλησαν για τη συγγραφή και την εμπειρία τους γύρω από το ζήτημα της διδασκαλίας της λογοτεχνίας. Ένας γόνιμος διάλογος ανοίχθηκε μεταξύ των συγγραφέων και πολλών φίλων της λογοτεχνίας από το κοινό.

 

Στο βιβλίο συμμετέχουν οι συγγραφείς: Νεκτάριος Βασιλόπουλος, Γεωργία Βεληβασάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Ραμπέλα Γρε, Ελισάβετ Γρηγοριάδου, Ιωάννα Ζαφειροπούλου, Σπυριδούλα Καλαβρή, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Λαδικός, Άννα Παπάζογλου, Ιωάννα Παπασιδέρη, Στέλλα Ρωτού, Φωτεινή Στριτάκη, Τάσος Φυλακτός.

 

Ο Βασίλης Ρούβαλης είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι υποψήφιος διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στο λογοτεχνικό έργο του περιλαμβάνονται 18 τίτλοι από το πεδίο της ποίησης και του διηγήματος. Αποσπάσματα από το έργο του έχουν μεταφραστεί σε 9 γλώσσες. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και του Κύκλου Ποιητών. Προσωπική ιστοσελίδα: www.rouvalis.gr

 

O συλλογικός τόμος διηγημάτων διατίθεται στο βιβλιοπωλείο “Pergola” των Εκπαιδευτηρίων.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ