Ειδήσεις

«Πολικό ψύχος» συνεχίζει να επικρατεί στην αγορά της Ρόδου!

Συνθήκες «πολικού ψύχους» συνεχίζουν να επικρατούν στην αγορά της Ρόδου γεγονός που προβληματίζει πολύ τους επιχειρηματίες.
Οι καταναλωτές δεν επηρεάστηκαν από το εορταστικό πνεύμα των ημερών αλλά υποτάχθηκαν στις υποχρεώσεις προς την Εφορία και το  δημόσιο. Έτσι περιόρισαν  τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα, απογοητεύοντας τους εμπόρους που περίμεναν να αυξηθούν οι εισπράξεις τους κατά την εορταστική περίοδο.
Να σημειωθεί πως περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό ακόμη και οι αγορές από τα καταστήματα τροφίμων για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Την κατάσταση στην αγορά περιέγραψε με μελανά χρώματα χθες ο γραμματέας του ΕΒΕΔ κ. Νίκος Παπασταματίου.
«Η κίνηση στα καταστήματα ήταν υποτονική. Οι καταναλωτές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων. Ψώνισαν τα απαραίτητα τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά απέφυγαν τις υπερβολές. Τα προηγούμενα χρόνια προμηθεύονταν περισσότερα προϊόντα. Τότε δεν είχαν όμως και τόσες υποχρεώσεις για να καλύψουν», εξήγησε ο κ. Παπασταματίου.
Όσο για τα δώρα αυτά οι περισσότεροι τα ψώνισαν με όσο λιγότερα χρήματα μπορούσαν από καταστήματα που ανήκουν σε ξένες  πολυεθνικές εταιρείες
«Ακόμη και τα δώρα τους οι καταναλωτές τα αγόρασαν από καταστήματα ένδυσης που ανήκουν σε πολυεθνικές. Θέλησαν  με τον τρόπο αυτό να κάνουν οικονομία και να δαπανήσουν λιγότερα χρήματα. Απέφυγαν δηλαδή για μια φορά ακόμη να στηρίξουν τις ντόπιες επιχειρήσεις που διαθέτουν πολύ καλά προϊόντα σε προσιτές τιμές», ανέφερε ο κ. Νίκος Παπασταματίου.
Ο κ. Νίκος Παπασταματίου τόνισε πως οι πρώτοι μήνες του νέου έτους θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για τους Ροδίτες επιχειρηματίες.
«Οι πρώτοι μήνες του 2016 θα είναι αρκετά δύσκολοι για τους επιχειρηματίες της Ρόδου. Από τώρα οι καταναλωτές εμφανίζονται απρόθυμοι για αγορές. Να μην ξεχνάμε πως μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις προς την Εφορία, ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες υποχρεώσεις», τόνισε ο κ. Παπασταματίου.

Ο εφιάλτης των δανείων
Οι επιχειρηματίες ανησυχούν ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν κυβέρνηση και τράπεζες τα δάνεια που είναι στο κόκκινο.
Τα «κόκκινα δάνεια»  περνάνε πλέον  σε hedge funds που συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και προσδοκούν τώρα να βγάλουν κέρδη.

Πήγαν για καφέ και όχι για ψώνια την περασμένη
Κυριακή
Δεν παρουσίασαν αύξηση οι εισπράξεις των επιχειρηματιών ούτε και την περασμένη Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, που τα καταστήματα ήταν ανοικτά.
«Η κίνηση ήταν αυξημένη στο κέντρο. Δεν είχαν όμως ικανοποιητικές εισπράξεις τα καταστήματα που ήταν σε λειτουργία. Αυτό συνέβη γιατί οι καταναλωτές προτίμησαν να πάνε μόνο για… καφέ . Δαπάνησαν λίγα ευρώ και ξέχασαν για λίγες ώρες τις υποχρεώσεις τους», τόνισε ο κ. Παπασταματίου.
Σε άλλες περιοχές της χώρας πάντως και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
«Όλοι παρακολουθήσαμε τι έγινε στην Αθήνα. Εκεί το κέντρο πλημμύρισε από κόσμο που έκανε πολλές αγορές από τα καταστήματα που ήταν σε λειτουργία. Στη Ρόδο δεν συνέβη κάτι ανάλογο. Οι καταναλωτές δεν έκαναν αγορές.
«Πλημμύρισαν» από κόσμο μόνο οι καφετέριες», παρατήρησε ο κ. Παπασταματίου.
Να σημειωθεί πως αρκετά καταστήματα στις συνοικίες της πόλεως δεν λειτούργησαν καν την περασμένη Κυριακή.
Τα καταστήματα μέχρι την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτά έως τις 21.00. Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα κλείσουν στις 18.00.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου