Πολιτιστικά

Παρουσιάσεις βιβλίων για τον τουρισμό

Ο Τουρισμός αποτελεί ένα πολυσύνθετο ζήτημα με πολιτικές, πολιτισμικές επιπτώσεις στην Κοινωνία. Είναι ένας Διεπιστημονικός Τομέας που εξελίσσεται συνεχώς και προσελκύει το ενδιαφέρον όχι μόνο των Κοινωνικών Επιστημόνων αλλά και των Θετικών Επιστημόνων.

α. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (εκδ. «Λειμών»)

Στον παρόντα τόμο, εκλεκτοί-ες επιστήμονες αναλύουν τις πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος, τις πολιτιστικές και κυρίως τις εναλλακτικές μορφές του Τουρισμού καλύπτει επίσης προβληματισμούς,

προοπτικές για την Επιστήμη του Τουρισμού .

β. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (εκδ. Παπαζήση)

Στον παρόντα τόμο διακεκριμένοι-ες εξετάζουν τον ρόλο των Μ.Μ.Ε., ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΜΈΣΩΝ και του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ειδικότερα στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία δεδομένων αλλα και ειδικα θέματα για τον θεματικό Τουρισμο.

Βιβλια, πολύτιμα χρήσιμα που απευθύνονται στους επικοινωνιολόγους, παιδαγωγούς, κοινωνιολόγους, οικονονολόγους, νομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς κ.α. αλλά και στα άτομα – τους ταξιδευτές που έχουν γενικότερα ενδιαφέροντα για τα ταξίδια και τον Τουρισμό και ενδιαφέρονται για τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους.

Το βιβλίο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θα παρουσιασθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:45, στον πολυχώρο, The Meeting Point, Θεσσαλονίκη, οδός Τσόπελα 4 – Εθνικής Αμύνης (κοντά στο Λευκό Πύργο).

Θα μιλήσουν οι: Θεόδωρος Χατζηπαντελής, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Η Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, Καθηγήτρια της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Η Θεοδώρα Μάνιου, Λέκτορας Παν/μίου Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών [σε βίντεο] και η Συγγραφέας-Επιμελήτρια του Τόμου, Τέσσα Δουλκέρη. Θα συντονίσει η Πόπη Αστεριάδη, Δημοσιογράφος – Διευθύντρια της ΤV 100. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Το βιβλίο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ θα παρουσιασθεί στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη.

Θα μιλήσουν οι: Νίκος Ιντζεσίλογλου, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., η Αγγελική Καθαρίου, Επ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Συγγραφέας-Επιμελήτρια του Τόμου, Τέσσα Δουλκέρη.

Θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Γεώργιος Κουκουλάτας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου