Ειδήσεις

Χάσμα στους μισθούς γυναικών-ανδρών στον ταξιδιωτικό κλάδο

Οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες στον ταξιδιωτικό κλάδο, παρά την αύξηση κατά 163% του αριθμού των γυναικών σε υψηλότερες μισθολογικές θέσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Έρευνα από την C&M Travel Recruitment διαπίστωσε ότι οι γυναίκες κατέχουν το 53% των εκτελεστικών θέσεων και πληρώνονται πάνω από 40.000 λίρες, από 38% που κατείχαν το 2018.
Ωστόσο ο άνδρας στην αντίστοιχη εκτελεστική θέση κερδίζει 14% περισσότερο.

Σύμφωνα με την C&M το χάσμα στις αμοιβές ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα της μεγάλης διαφοράς που απονεμήθηκε στους υψηλότερους εργαζόμενους στον κλάδο.

Το μισθολογικό χάσμα για τους υψηλότερους αμειβόμενους ρόλους είναι σχεδόν 12%. Που σημαίνει ότι οι άνδρες κερδίζουν κατά μέσο όρο 6,228 λίρες περισσότερο από τις γυναίκες.

“Oι γυναίκες στις ανώτερες θέσεις συνεχίζουν να πληρώνονται πολύ λιγότερα από τα αντίστοιχα των ανδρών τους, λέει η διευθύντρια της C&M Μπάρμπαρα Κολοσίνσκα.
Με το χάσμα να αυξάνεται πραγματικά από το 2018”.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου