ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» 2023

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» 2023

Συναυ­λία λήξης Παλάτι Μεγάλου Μαγί­στρου, Ρόδος – 1 Οκτω­βρίου 2023

Η Κρατική Ορχή­στρα Αθηνών, σε συνερ­γα­σία με τη Διεθνή Παρέμ­βαση για την Αειφόρο Ανά­πτυξη και την Ποιό­τητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και την «P-art of the solution» ΑΜΚΕ συνε­χί­ζει για έβδομη χρονιά το Φεστι­βάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ». Το Φεστι­βάλ Μου­σι­κώς δημιουρ­γή­θηκε με στόχο την παρου­σί­αση εκδη­λώ­σεων υψηλού καλ­λι­τε­χνι­κού επι­πέ­δου, την προ­ώ­θηση ενός ευρύ­τα­του συνερ­γα­τι­κού σχή­μα­τος μεταξύ τοπικών αρχών, μου­σι­κών και εκπαι­δευ­τι­κών φορέων, την ανά­πτυξη της περι­φέ­ρειας, την επαφή με ευαί­σθη­τες κοι­νω­νικά ομάδες και ένα ευρύ­τερο άνοιγμα στον πολι­τι­σμό. Συνο­λικά θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν 10 συναυ­λίες με ελεύ­θερη είσοδο για το κοινό και εκπαι­δευ­τι­κές δράσεις σε 8 νησιά.

Η συναυ­λία λήξης του Φεστι­βάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Κυριακή 1 Οκτω­βρίου 2023 στις 21.00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγί­στρου στη Ρόδο με ελεύ­θερη είσοδο για το κοινό. Η Μικρή Ορχή­στρα της Κρα­τι­κής Ορχή­στρας Αθηνών υπό τη διεύ­θυνση του Αρχι­μου­σι­κού της Συμ­φω­νι­κής Ορχή­στρας Κων­στα­ντι­νού­πο­λης Hasan Niyazi Tura θα ερμη­νεύ­σει έργα των J. Rutter, G. Holst και E. Grieg. Η Καλ­λι­τε­χνική Διευ­θύ­ντρια του Ωδείου του ΔΟΠΑΡ Σεβαστή Χατζη­στρατή θα ερμη­νεύ­σει το Κον­τσέρτο για πιάνο του χαρι­σμα­τι­κού συνθέτη Xρίστου Παπα­γε­ωρ­γίου.

Το Φεστι­βάλ δεν θα μπο­ρούσε να γίνει πραγ­μα­τι­κό­τητα χωρίς την αμέ­ρι­στη υπο­στή­ριξη και αιγίδα του Υπουρ­γείου Πολι­τι­σμού, της Γενικής Γραμ­μα­τείας Αιγαίου και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., τις Δημο­τι­κές Επι­χει­ρή­σεις Ρόδου, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π., του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ., του Δήμου Πάτμου, του Δήμου Λειψών, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ και του Δήμου Τήλου και με τη συν­δρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφεί­λε­ται στην Εφορεία Αρχαιο­τή­των Δωδε­κα­νή­σου, για την πάντα άψογη συνερ­γα­σία.

Καλ­λι­τε­χνι­κός συντο­νι­σμός: Νίκος Χαλιά­σας

Κυριακή 1/10/2023, 21.00 Παλάτι του Μεγάλου Μαγί­στρου

Συναυ­λία της Μικρής Ορχή­στρας της Κρα­τι­κής Ορχή­στρας Αθηνών

Έργα των J. Rutter, Xρ. Παπα­γε­ωρ­γίου, G. Holst, E. Grieg

Σολίστ: Σεβαστή Χατζη­στρατή, πιάνο – Μουσική διεύ­θυνση: Hasan Niyazi Tura

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.