Αθλητικά

Ποδηλασία: Την Παρασκευή ο αγώνας «Διαγόρας Pista 4»

Το απόγευμα της Παρασκευή στο ποδηλατοδρόμιο του δημοτικού σταδίου της πόλης μας, θα διεξαχθεί ο αγώνας «Διαγόρας Pista 4» που διοργανώνει ο «γηραιός».
Οι «κυανέρυθροι» εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης:
«Με 78 αθλητές και αθλήτριες (μια διεθνή συμμετοχή και μια εκτός Ρόδου) θα εκκινήσει την Παρασκευή 01/10/2021 στο δημοτικό ποδηλατοδρόμιο Ρόδου, ο ποδηλατικός αγώνας πίστας με την επωνυμία ‘’Διαγόρας Pista 4’’ που διοργανώνει ο Γ.Σ. Διαγόρας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ. Ο αγώνας είναι εντεταγμένος στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του σκράτς και του αποκλεισμού.
-Πρόγραμμα αγώνων: Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 17:00 και η ολοκλήρωση στις 21:00.
-Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών με ποδηλάτες των κατηγοριών της προκήρυξης. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2021 και ο κάθε αθλητής να προσκομίζει την κάρτα υγείας του στην γραμματεία του αγώνα .
-Κανονισμοί: Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.
Απαραίτητη η προσκόμιση για ενήλικους αθλούμενους (18 ετών και άνω): PCR ή rapid test εντός 48ώρου (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδόθηκε 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών): self test την ημέρα του αγώνα.
-Ειδικοί κανονισμοί: 1. Η χρήση ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική από όλες τις κατηγορίες.
2. Θα ισχύσει η εγκύκλιος 3/2021 της Τ.Ε. της ΕΟΠ σχετικά με τον αγωνιστικό εξοπλισμό των συμμετεχόντων στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, καθώς και στα αγωνίσματα επίδειξης 8-12 ετών (συμμετέχουν με οποιοδήποτε τύπο ποδηλάτου).
3. Κάθε κατηγορία θα χρησιμοποιεί το μέγιστο ανάπτυγμα που επιτρέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΠ.
Θα γίνεται τεχνικός έλεγχος σε όλους τους συμμετέχοντες, πέντε λεπτά πριν την έναρξη κάθε αγωνίσματος, και πριν οι αθλητές λάβουν θέση εκκίνησης, εντός του αγωνιστικού χώρου. Στους αγώνες επίδειξης ισχύει μέγιστο ανάπτυγμα (για όλους τους τύπους ποδηλάτου) 5,69μ.
-Έλεγχος αντιντόπινγκ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
-Ποινές: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
-Αλυτάρχης: Ορίζεται από την ΕΟΠ
-Διευθυντής αγώνα: Λάλος Βαλεντίνος 6978283105
-Αποδοχή συμμετοχής- Προσωπικά δεδομένα:
1. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
-17:00 Αγώνας Σκράτς: Μίνι μικρά
-17:15 Αγώνας Σκράτς: Μίνι μεγάλα
-17:30 Αγώνας Σκράτς: Παμπαίδες-Παγκορασίδες
-17:45 Αγώνας Σκράτς: Παίδες-Κορασίδες
-18:00 Αγώνας Σκράτς: Όπεν
-18:10 Αγώνας Σκράτς: Άνδρες- Έφοιβοι
-18:20 Αγώνας αποκλεισμού: Μίνι μικρά
-18:35 Αγώνας αποκλεισμού Μίνι μεγάλα
-18:50 Αγώνας αποκλεισμού: Παμπαίδες- Παγκορασίδες
-19:10 Αγώνας αποκλεισμού: Παίδες-Κορασίδες
-19:30 Αγώνας αποκλεισμού: Άνδρες- Έφηβοι
-20:00 Απονομές»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου