Ρεπορτάζ

Θ. Στεφανάκης, πρόεδρος Εφοριακών: «Δεν είμαστε ο σάκος του μποξ»

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στις εφορίες της χώρας έχει προκαλέσει το πρόσφατο τραγικό επεισόδιο με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης με θύματα δύο εφοριακούς.
Αυτό επισήμανε χτες, ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου κ. Θεοδόσης Στεφανάκης, με αφορμή την σχετική τροπολογία, που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει βαριά πρόστιμα στις περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας εις βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και σε περιπτώσεις παραβάσεων αναφορικά με την τήρηση βιβλίων και τη χρήση ταμειακών μηχανών.

Όπως υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κλάδος μας, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για πολλούς λόγους. Και το ίδιο το κράτος, μας θεωρεί ως αιχμή του δόρατος για το συμμάζεμα των δημοσίων εσόδων και φυσικά, δεν είμαστε… αγαπητοί από κανέναν! Μετά την πολύχρονη οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα, την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα, ο κόσμος έχει εξασθενίσει οικονομικά και λογικό είναι να σημειώνονται διαπληκτισμοί, φραστικά επεισόδια κ.λπ.
Θα πρέπει όμως και οι φορολογούμενοι να αντιληφθούν ότι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι, ασκούμε τα καθήκοντά μας και πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους. Το βίαιο επεισόδιο στην Κοζάνη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κλάδο μας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να γινόμαστε ο ‘σάκος του μποξ’ για τον καθένα. Θυμόμαστε όλοι και το άλλο επεισόδιο στην Πάτμο με εφοριακό από την Δ.Ο.Υ. Ρόδου ενώ σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν διάφορα προβλήματα όταν διενεργούμε ελέγχους. Ευχόμαστε να μην συμβεί ξανά κανένα επεισόδιο γι αυτό και ζητούμε να ληφθούν μέτρα. Ήδη με την σχετική τροπολογία λαμβάνονται μέτρα με την επιβολή προστίμων αλλά ίσως να μην είναι αρκετά. Εμείς ζητάμε να λαμβάνονται μέτρα κατά την διάρκεια των προληπτικών ελέγχων σε επιχειρήσεις, εστιατόρια, καταστήματα κατά την διάρκεια της νύχτας κ.λπ. όπου απαιτούνται και άλλα πράγματα. Κι εμείς προσπαθούμε να διενεργούμε ελέγχους με ηρεμία αφού γνωρίζουμε ότι όλοι περνούν δύσκολες στιγμές. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία για όλους μας, αλλά και οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι το κράτος έχει ανάγκη από τα δημόσια έσοδα και φυσικά, πρέπει να συμμορφώνονται με τους ελέγχους. Κι από την άλλη, δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη χαλαρότητα. Γι αυτό πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα που να διασφαλίζουν την σωματική ακεραιότητα του καθενός από εμάς –ακόμη και για φραστικές επιθέσεις, διαπληκτισμούς κ.ά.» όπως ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου