Στη μάχη του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015», που φέτος πραγματοποιείται στο Βερολίνο, ρίχτηκαν από σήμερα οι μαθητές του Λυκείου της Καλύμνου, που πριν από λίγες εβδομάδες είχαν στεφτεί νικητές του αντίστοιχου ελληνικού διαγωνισμού.

Από σήμερα έως τις 31 Ιουλίου, τα παιδιά, με την μαθητική τους επιχείρηση «Kalymnos Climbing Escape», διαγωνίζονται στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, μαζί με μαθητικές ομάδες από 35 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

1ccae5858434fa333122c584dfbfefbb-696×547Το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός αναδεικνύουν με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο οι ταλαντούχοι μαθητές με την ιστοσελίδα που δημιούργησαν http://www.kalymnosclimbingescape.gr. Όχι μόνο παρουσιάζουν αναλυτικά, τα ιδανικά για αναρρίχηση, βράχια του νησιού, αλλά δίνουν και πολύτιμες συμβουλές στους αναρριχητές και σε όλους τους τουρίστες, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν όλες τις συναρπαστικές εμπειρίες που προσφέρει η Κάλυμνος στους επισκέπτες της.

Τα παιδιά έστησαν βήμα-βήμα το «Kalymnos Climbing Escape» παρακολουθώντας, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΣΕΝ/JA Greece -φορέα του Παγκόσμιου JUNIOR ACHIEVEMENT WORLDWIDE με περιφερειακό κέντρο για την Ευρώπη το JA Europe .

Οι μικροί «επιχειρηματίες» δηλώνουν πανέτοιμοι να παρουσιάσουν την μαθητική τους επιχείρηση στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας το νησί τους αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Πηγή: matrix24.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ