Αθλητικά

Α.Ο. Ανταίος: Η προκήρυξη του Διασυλλογικού αγώνα «Ανταίος ΜΤΒ νέα αρχή-καινούργια αρχή»

Το από τις 15 έως και τις 17 Ιουλίου στον Άγιο Σουλά, ο Α.Ο. Ανταίος διοργανώνει τον Διασυλλογικό Αγώνα ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία «Ανταίος ΜΤΒ νέα αρχή-καινούργια αρχή».
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης είναι τα εξής:
«Ο Α.Ο. Ανταίος διοργανώνει τους Διασυλλογικούς Αγώνες ορεινής ποδηλασίας ‘’Ανταίος ΜΤΒ νέα αρχή-καινούργια αρχή’’ ,την Παρασκευή 15 Ιουλίου με αγώνα δεξιοτεχνίας, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου με αγώνες ΜΤΒ (XCC) , στον Άγιο Σύλλα της Σορωνής της Ρόδου, ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Παρασκευή: ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ
Σάββατο: ΜΑΣΤΕΡ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ).
Κυριακή: ΑΝΔΡΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ).
Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για το 2022 και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ πλην του αγώνα της Παρασκευής ο οποίος έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και αποβλέπει στην μελλοντική βελτίωση των αθλητών σε τεχνική κατάρτιση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Παρασκευή 15/76/2022
• 14:30 Άνοιγμα γραμματείας
• 15:00-15:30 Τεχνικό συνέδριο •16:00 Μίνι Μικρά
• 16:40 Μίνι Μεγάλα
• 17:10Παμπαίδων – Παγκορασίδων
• 17:40 Παίδων – Κορασίδων
• 18:30 Απονομές
Οι κανόνες του αγώνα δεξιοτεχνίας:
1) Ο ποδηλάτης δεν πρέπει να ακουμπήσει τα πόδια του στο έδαφος, κάθε φορά που ακουμπάει το πόδι κάτω, θα έχει 1 βαθμό ποινή.
2) Θα υπάρχουν 6 έως 10 υποχρεωτικές δοκιμασίες ανάλογα την κατηγορία των παιδιών σχετικά εύκολες για τις μικρές κατηγορίες και ασφαλείς με τεχνητά εμπόδια και με ποιο δύσκολες τεχνικά στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Για κάθε δοκιμασία που δεν γίνεται σωστά θα προστίθεται ένας βαθμός ποινής. Αν κάποιος αγνοήσει κάποια δοκιμασία και δεν την περάσει, θα προστίθεται δύο βαθμοί.
3) Σε περίπτωση πτώσης από το ποδήλατο θα προστίθεται ένας βαθμός.
4) Ο κάθε ένας αγωνίζεται μόνος του, κερδίζει αυτός που θα έχει τους λιγότερους βαθμούς.
5) Όλα τα παιδιά θα περάσουν την πίστα των εμποδίων δύο φορές, η πρώτη θα είναι δοκιμαστική και η δεύτερη αυτή που θα μετρήσει για την τελική κατάταξη των διαγωνιζόμενων.
Οι δοκιμασίες της δεξιοτεχνίας:
1) Οδηγώ σε ευθεία για πέντε μέτρα σε στενό πέρασμα.
2) Μεταφέρω οδηγώντας με το ένα χέρι ένα ποδηλατικό παγούρι και το ρίχνω μέσα σε ένα καλάθι.
3) Περνάω με ελιγμούς ανάμεσα από τέσσερις κορίνες.
4) Περνάω από ανισόπεδη – κινούμενη ράμπα (τραμπάλα).
5) Περνάω από υψωμένη ράμπα (σανίδα ισορροπίας) κρατώντας ευθεία πορεία.
6) Περνάω ανάμεσα από ένα στενό εμπόδιο (πόρτα) χωρίς να το ακουμπήσω. 7) ισορροπία 10’’ του μπροστινού τροχού σε ένα συγκεκριμένο σημείο
Για τις μεγαλύτερες κατηγορίες θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιες ασκήσεις με περισσότερη δυσκολία και επιπλέον θα προστεθούν κάποιες άλλες όπως: Οδήγηση σε ευθεία 5 μέτρων δίχως χέρια Ρολόι, πέρασμα ανάμεσα των δύο τροχών του ποδηλάτου από 5 κώνους σε σχήμα ρολόι. Πέρασμα μικρών εμποδίων χωρίς να τα ακουμπήσουν οι τροχοί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Σάββατο 16/7/2022
• 14:30 Άνοιγμα γραμματείας • 15:00-15:30 Τεχνικό συνέδριο • 16:00 Μίνι Μικρά (15’)
• 16:40 Μίνι Μεγάλα (20’)
• 17:10 Παμπαίδων – 17:11 Παγκορασίδων (30’)
• 17:50 Παίδων – 17:51 Κορασίδων (45’)
• 18:40 Μάστερ(60’)
• 19:40 Απονομές
Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή περιλαμβάνει αγροτικούς δρόμους και τεχνικά μονοπάτια.
• Cross Country Short Track (XCC): 1100μ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Εκκίνησης/Τερματισμού: Ρόδος, περιοχή: Άλσος Αγίου Σύλλα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Κυριακής 17/7/2022
•08:30 Άνοιγμα γραμματείας •09:00-09:30 Τεχνικό συνέδριο • 10:00 Μίνι Μικρά (15’) • 10:40 Μίνι Μεγάλα (20’) • 11:10 Παμπαίδων – 11:11Παγκορασίδων (30’) • 11:50 Παίδων – 11:51 Κορασίδων (45’)
•12:40 Άνδρες (60’) • 13:40 Απονομές Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή περιλαμβάνει αγροτικούς δρόμους και τεχνικά μονοπάτια. • Cross CountryShortTrack (XCC): 1600μ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Εκκίνησης/Τερματισμού: Ρόδος, περιοχή: Άλσος Αγίου Σύλλα.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2022, και κάρτα υγείας εν ισχύ. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει απεριόριστο αριθμό αθλητών.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στο email: antaios2017@yahoo.com Τα σωματεία, που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, ορθά συμπληρωμένη και να περιλαμβάνει και το όνομα του αρχηγού κάθε ομάδας. Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.
ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ XCC : Θα διεξαχθούν σύμφωνα με την Εγκύκλιο 6.1/2021 της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΟΠ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων
ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : Σύμφωνα με την τελευταία ατομική κατάταξη της UCI (για τις κατηγορίες που προβλέπεται), κατόπιν την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ : Σε όλες τις κατηγορίες στον 1ο νικητή απονέμεται χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από ΕΟΠ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Πότσος Σάββας, τηλ.6973611311
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από το διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου