Τοπικές Ειδήσεις

“Χάθηκε πλέον το μέτρημα των υποσχέσεων για λύση στα προβλήματα Υγείας της Νότιας Ρόδου”

Από την επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η λαϊκή παροιμία με τον ψεύτη βοσκό, ταιριάζει απόλυτα στις νέες εξαγγελίες των αρμοδίων, που ακόμα μια φορά υπόσχονται λύση του προβλήματος των ελλείψεων προσωπικού των δομών δημόσιας υγείας στην Νότια Ρόδο.

Τις προηγούμενες μέρες, μαζεύτηκε “κόσμος και ντουνιάς” ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ρόιλος, ο δήμαρχος κ. Καμπουράκης, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και κυβερνητικοί βουλευτές. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις, κατέληξαν όλοι μαζί στο ότι δρομολογούνται λύσεις για το Π.Ι. Γενναδίου και το ΕΚΑΒ στην Νότια Ρόδο.

Γνωρίζουμε καλά πως οι λύσεις που προτείνει η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της σε τοπικό επίπεδο, είναι ασπιρίνες, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα το διαιωνίζουν.

Ρωτάμε ανοικτά: Διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου με επαρκή προσωπικό και μέσα ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα έκτακτα περιστατικά; Προσλαμβάνονται ειδικευμένοι γιατροί όπως γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, παιδίατροι κ.λπ., ώστε να καλύπτονται δωρεάν οι ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των κατοίκων των χωριών μας; Η απάντηση δυστυχώς είναι αρνητική.

Η σημερινή πραγματικότητα τους διαψεύδει κατηγορηματικά: Όλη η Νότια Ρόδος βασίζεται μέσα στην σεζόν, με την πανδημία σε εξέλιξη, μόνο σε τρεις αγροτικούς γιατρούς! Οι γιατροί αυτοί έχουν την ευθύνη για μια περιοχή με 30000 πληθυσμό, όπου πρέπει να λειτουργήσουν δύο αγροτικά ιατρεία και ένα περιφερειακό στο οποίο πρέπει να ξενυχτούν κάθε βράδυ σε εφημερίες ετοιμότητας (πρακτικά κανονικές εφημερίες), με κανονική υπηρεσία το επόμενο πρωί!!!

Έχουμε εμπειρία. Όλες αυτές οι συναντήσεις και συσκέψεις των αρμόδιων, γίνονται κάτω από την πίεση όλης της κοινωνίας της Νότιας Ρόδου. Μιας κοινωνίας που απαιτεί επιτέλους να δημιουργηθεί σύγχρονο κέντρο υγείας στον τόπο μας.

Αναρωτιόμαστε αν όλες αυτές οι συναντήσεις και συσκέψεις είναι για το καλό μας, τότε γιατί πραγματοποιούνται με άκρα μυστικότητα; Αφού προωθούν λύσεις, γιατί δεν καλούν μια ανοικτή συνέλευση όπου θα μπορούμε να παραβρεθούμε οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, για να ακούσουμε τα “καλά” νέα και να πούμε και εμείς την δική μας γνώμη.

Στις 29/05 πραγματοποιήθηκε ανοικτή σύσκεψη κατοίκων και φορέων της Νότιας Ρόδου στο “δημαρχείο Γενναδίου”. Εκεί αποφασίσθηκαν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις και δράσεις, με στόχο να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τα πάγια αιτήματα μας που είναι:

Πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Π.Ι. Γενναδίου.
Εικοσιτετράωρη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου όλο τον χρόνο, με παρουσία ειδικευμένου γιατρού, νοσηλευτή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κανονικές εφημερίες στο Π.Ι. Γενναδίου και όχι ετοιμότητας.
Να παρθεί η απόφαση για δημιουργία σύγχρονου κέντρου υγείας στη Νότια Ρόδο, πλήρους στελεχωμένου.
Καλούμε όλους τους κατοίκους των χωριών μας, τους προέδρους, τα τοπικά συμβούλια και τους συλλόγους να συμβάλουν στην επιτυχία των κινητοποιήσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου