Τοπικές Ειδήσεις

Η βιβλιοθήκη της «Σοφίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών!

Το όνομα της προέδρου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Σοφία», κ. Σοφίας Μανιά φέρει πλέον η νέα σύγχρονη βιβλιοθήκη που δημιούργησε με πολλή αγάπη το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών.

Η δημιουργία της σύγχρονης βιβλιοθήκης η οποία κοσμεί πλέον το σχολείο, αποτελούσε όραμα όλων των μελών που έγινε πράξη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της το μέλος του Δ.Σ. και γνωστή δικηγόρος κ. Κυριακή Δημητραδιού.
Η βιβλιοθήκη πήρε το όνομα της κ. Μανιά όχι μόνο για την πολύτιμη βοήθειά της στη δημιουργία της αλλά και λόγω του μεγάλου κοινωνικού έργου που επιτελεί, όπως αναφέρει η κ. Δημητραδιού.


Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
«Μια σχολική χρονιά τελείωσε και μαζί με αυτήν η θητεία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού 2ου Δημοτικού σχολείου Καλυθιών. Με πολύ αγάπη και εξαιρετική συνεργασία προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τα παιδιά μας και το χώρο που τα φιλοξενούσε. Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη διαδρομή οραματιστηκάμε να αφήσουμε φεύγοντας κάτι αξιόλογο που θα ήταν χρήσιμο για το σχολείο και τα παιδιά που θα ακολουθούσαν.
Σήμερα με πολύ υπερηφάνεια παραδώσαμε μια μεγάλη και σύγχρονη βιβλιοθήκη, η οποία υλοποιήθηκε από μηδενική βάση από το Σύλλογό μας και την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Καλυθιών που συστεγάζεται.
Την ονομάσαμε ” η βιβλιοθήκη της ΣΟΦΙΑΣ” προς τιμήν της κ. Σοφίας Μανία όχι μόνο για την συνδρομή της στην συγκέντρωση βιβλίων, αλλά και για την γνωστή ανιδιοτελή προσφορά της. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το έργο του Συλλόγου μας, έγιναν και άλλα μικρότερα όχι όμως λιγότερο σημαντικά… υπερήφανη λοιπόν για όλα και όλη αυτή την διαδρομή.Τίποτα όμως δεν θα είχε αξία αν έλειπε το εξαιρετικό έμψυχο υλικό όπως η Μαντώ Ροδοπούλου, Κατερίνα Βραχνά, Μυρτώ Θεολόγη, Νίτσα Αργυρού Αγγελινιού, όλοι οι εκπαιδευτικοί μας και ο μοναδικός διευθυντής αυτού του σχολείου ο κ. Παναγιώτης Σαββαΐδης! Θερμές ευχαριστίες για την στήριξη στους Μιχάλη Καφετζή, Ιωάννη Κούρτη, Παναγιώτη Αντωνά , Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αγία Σοφία, Ηλία -Γεωργία Καντη, Κεράσα Μαχαιρίδου, Στάμα Κώστα, Δημήτρη Κατραμάδο, Πανορμίτη Μυλόπουλο, Στέφανο Τοκούζη και σε όλα τα μέλη μας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ακούραστους συνοδοιπόρους Στέλλα Κανναβάκη και Μπάμπη Τσιακαράκη, οι οποίοι εύχομαι να συνεχίσουν να προσφέρουν όπως το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου