Τοπικές Ειδήσεις

Διήμερη επίσκεψη στα νησιά της Προέδρου της Δημοκρατίας

Υψίστης εθνικής και πολιτικής σημασίας διήμερη τελικά επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στα Δωδεκάνησα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στις 7 και 8 Μαΐου στα Δωδεκάνησα, όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δημοκρατικής».
Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ειδικά αυτή την περίοδο που η Αθήνα “παγώνει” τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι με εντολή του υπουργού, Νίκου Δένδια, ο γ.γ. του υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης έκανε νέο, εντονότατο, διάβημα στην Τουρκία για τις πρωτοφανείς, σε αριθμό, παραβιάσεις του ελληνικού FIR, και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά μεταξύ των οποίων και στα Δωδεκάνησα με τα τουρκικά μαχητικά σε ένα πρωτοφανές μπαράζ υπερπτήσεων την Τετάρτη στο Αιγαίο, να πετούν πάνω από Ίμια, Κάλυμνο, Ρόδο και Καστελλόριζο! (βλέπε και σελ. 4).
Ειδικότερα, εκτός σοβαρού απρόοπτου, η περιοδεία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στα Δωδεκάνησα με αφορμή την επίσκεψή της στη Σύμη για τις επετειακές εκδηλώσεις, θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου.
Όπως έγραψε η «δ» παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα και έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, την Κυριακή 8η Μαΐου στη Σύμη οι επετειακές εκδηλώσεις για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες της «δ», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σάββατο 8 Μαΐου θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το νησί της Χάλκης και στη συνέχεια της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στην Τήλο.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στη Σύμη όπου και θα διανυκτερεύσει και την Κυριακή θα παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις.
Η δημοτική αρχή Σύμης θα την ανακηρύξει επίτιμο δημότη και σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος κ. Ελ. Παπακαλοδούκας θα υποβάλει πρόταση η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο κτήριο όπου είχε υπογραφεί το Πρωτόκολλο από τον Γερμανό στρατηγό Otto Wagener, για την παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους. Το κτήριο σήμερα ανήκει σε ιδιώτη, ωστόσο θα είχε ξεχωριστή σημασία αν τελικώς καταστεί δυνατόν να γίνει συμβολική του χρήση την ημέρα της Επετείου.
To επίσημο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σε Χάλκη, Τήλο και Σύμη αναμένεται να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου