Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τη ματαίωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, αν και υπήρχε αρχικά και το σενάριο να γίνει το πρωτάθλημα σε αντίστοιχη περίοδο το 2021. Αυτό κρίθηκε πως θα ήταν αβέβαιο με τις συνθήκες πανδημίες και παγκόσμιας οικονομίας και ασύμφορο για τη διοργάνωση οικονομικά ως προς τον προϋπολογισμό και διατήρηση εργασιών, καθώς και λόγω του φορτωμένου προγράμματος για τα επόμενα έτη.

Τι ακολουθεί το 2021-2022

Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου που κυριαρχούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και το αναβληθέν παγκόσμιο κλειστού, σε επίπεδο ανδρών-γυναικών για την Ευρώπη θα έχουμε ευρωπαϊκό κλειστού και ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων, με επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να είναι πια το «μεγάλο» του 2022 στο Μόναχο.

Δύσκολα τα πράγματα φέτος

Η κατάσταση με τον κορωνοιό ακόμα και αν δείχνει να υποχωρεί ή έστω να αρχίζει προσεχώς κάποια αποκλιμάκωση, θα συνεχίσει να έχει επιπτώσεις σε κάθε περίπτωση.

Οι περιορισμοί θα είναι αρκετοί, ιδιαίτερα για μεγάλες διοργανώσεις. Ήδη στο Βερολίνο αποφασίστηκαν από τις Αρχές απαγορεύσεις εκδηλώσεων άνω των 5000 ατόμων, αρχικά μέχρι 24/10 και σε πρώτη φάση αναβλήθηκε ο Μαραθώνιος εκεί.
Είναι κάτι που φαίνεται πως θα εφαρμόσουν λίγο-πολύ οι περισσότερες χώρες. Φυσικά είναι άγνωστο κατά πόσο κι από πότε θα μπορούν να γίνονται κανονικά μετακινήσεις – αερομεταφορές. Έτσι αν και ότι γίνει θα είναι λογικά σε μικρότερη κλίμακα και πιο τοπικό επίπεδο.

Η World Athletics έχει προτείνει τις 8-9/8 να γίνουν τα εθνικά πρωταθλήματα και στη συνέχεια να αρχίσουν επιλεγμένοι διεθνείς αγώνες και θα δούμε κατά πόσο θα γίνει εφικτό αυτό.

Η επόμενη τηλεδιάσκεψη κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα συζητήσει για την κατάσταση και τις διάφορες αλλαγές στο παγκόσμιο καλεντάρι, θα γίνει στις 7-8 Μαΐου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ