Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη της Κατερίνας Βολονάκη στο Ειρηνοδικείο και στο Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου

Το Ειρηνοδικείο Καλύμνου, που επισκέφθηκε χθες η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, έχει τρεις οργανικές θέσεις, εκ των οποίων η μια είναι καλυμμένη από υπάλληλο και οι άλλες δύο κενές. Η μοναδική υπάλληλος του Δικαστηρίου της Καλύμνου πρόκειται να μετατεθεί άμεσα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει καθημερινά για τους 25 δικηγόρους, που δραστηριοποιούνται στο νησί της Καλύμνου και αναγκάζεται η Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Κω, Κική Χρυσοπούλου, να μεταβαίνει με δικά της έξοδα αυθημερόν από Κω για να τους εξυπηρετήσει.  Περαιτέρω, ούτε επιμελητής υπάρχει στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου ούτε επαρκής χώρος για την αποθήκευση των δικογραφιών.

Την ίδια μέρα, η υποψήφια Βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Καλύμνου, Μιχάλη Μπούκη, ο οποίος της εξέθεσε τα τρία βασικά ζητήματα, που απασχολούν το Ταμείο. Τα κατασχεμένα από το Ελληνικό Δημόσιο σκάφη δεν απομακρύνονται από τον λιμένα της Καλύμνου, με αποτέλεσμα να γεμίζει ο τελευταίος με παροπλισμένα σκάφη, τα οποία με την πάροδο του χρόνου βουλιάζουν και αποτελούν εστία μολύνσεως του βυθού. Το Λιμενικό Ταμείο είναι διαχρονικά υποστελεχωμένο, αφού απασχολείται σε αυτό ένα μόνο άτομο. Τέλος, έχει «παγώσει» ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για την κατασκευή και τη λειτουργία του υδατοδρομίου στην Κάλυμνο, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για να εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας. Η πρόταση της υποψήφιας Βουλευτή για το μέλλον είναι η δημιουργία Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων για υδροπλάνα στην Κάλυμνο.

Κατερίνα Βολονάκη
Δικηγόρος

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου