Τοπικές Ειδήσεις

Ενδιαφέροντα ευρήματα στην πρώτη δημοσκόπηση για τον Δήμο Ρόδου

Υπερέχει αισθητά σε όλα τα στοιχεία των αντιπάλων του, ο κ. Αντ. Καμπουράκης

Η εντύπωση των ψηφοφόρων για τους υποψήφιους δημάρχους είναι:

1) Αντ. Καμπουράκης: Θετική 38%, αρνητική 17%

2) Καρίκης: Θετική 28%, αρνητική 16%,

3) Κρητικός: Θετική 22%, αρνητική 9%,

4) Πότσος: Θετική 13%, αρνητική 16%

5) Χατζηδιάκος: Θετική 36%, αρνητική 34%

Κορυφαία προβλήματα: 1) ανεπαρκής καθαριότητα 2) έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα 3) κακή ποιότητα του νερού 4) άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου

Η «δημοκρατική» δημοσιεύει σήμερα την πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για τον Δήμο Ρόδου, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της από την εταιρεία «PRORATA», στο χρονικό διάστημα 18-22 Μαρτίου 2019, σε δείγμα 1200 ψηφοφόρων, σε όλα τα διαμερίσματα της Ρόδου και συγκεκριμένα σε άτομα που ψηφίζουν στον Δήμο Ρόδου και είναι ηλικίας άνω των 17 ετών.
Η δημοσκόπηση θα δημοσιευθεί σε δύο τμήματα, σήμερα και αύριο. Το πρώτο τμήμα θα περιλαμβάνει 1) Την γενική εικόνα για τον Δήμο Ρόδου και 2) Την εικόνα για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στα της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Δήμο Ρόδου.
Το δεύτερο τμήμα θα περιλαμβάνει 1) την πρόθεση ψήφου για τον 1ο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ρόδου και 2) την πρόθεση ψήφου για τα πιθανά ζευγάρια στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Ρόδου.
Εισαγωγικά μπορούμε σήμερα να αναφέρουμε ότι η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημάρχων από τους ψηφοφόρους έχει, ως εξής: 1) Αντ. Καμπουράκης (με αισθητή διαφορά από τον δεύτερο) 2) Φώτης Χατζηδιάκος 3) Στράτος Καρίκης 4) Δημ. Κρητικός και 5) Τάκης Πότσος.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ρόδου (που ταυτίζεται με το νησί), αυτά ιεραρχούνται από τους υποψηφίους κατά σειράν, ως εξής: 1) ανεπαρκής καθαριότητα 2) έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα 3) κακή ποιότητα του νερού και 4) άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου.
Σε ό,τι αφορά την εντύπωση που έχουν οι ψηφοφόροι για τους υποψήφιους δημάρχους, η κατάταξη έχει ως εξής: 1) Καμπουράκης: Θετική 38%, αρνητική 17% 2) Καρίκης: Θετική 28%, αρνητική 16%, 3) Κρητικός: Θετική 22%, αρνητική 9%, 4) Πότσος: Θετική 13%, αρνητική 16%, 5) Χατζηδιάκος: Θετική 36%, αρνητική 34% (σημ: η αναφορά γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά).
Αναλυτικά η δημοσκόπηση:

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου