Παραδοσιακά αποτελούσε έναν τόπο που αγκάλιαζες ιδιαίτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και με τις συντονισμένες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και του σωματείου Dielpis Περί Αγώνων, σκοπεύει να αναβιώσει εκ νέου τούτο το ένδοξο παρελθόν.

Η Ρόδος ετοιμάζεται για έναν μήνα… τέρμα γκάζι, μιας και μέσα στον Μάιο θα φιλοξενήσει τρεις σπουδαίες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η αρχή θα γίνει το διήμερο 5-6 Μαΐου, όταν στο πολεμικό αεροδρόμιο των Μαριτσών θα διεξαχθεί σιρκουί ταχύτητας. Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει σχεδιάσει και την πίστα προδιαγραφών Formula 1 στους δρόμους της Δραπετσώνας, έχει δημιουργήσει μιαν άκρως τεχνική και απαιτητική διαδρομή, σε έναν χώρο, ο οποίος έχει ζήσει τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 μεγάλες στιγμές μηχανοκίνητης δράσης. Στο πλευρό της η Dielpis Περί Αγώνων θα έχει την πολύπειρη λέσχη Start Line και την τοπική λέσχη ΣΥ.Μ.Α.Ρ.

Μία εβδομάδα, στις 12 και 13 Μαΐου, αργότερα η δράση θα μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης. Και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο του «νησιού των ιπποτών», εκεί όπου θα διεξαχθεί αγώνας drift. Πρόκειται για ένα «γεμάτο» διήμερο, το οποίο θα περιλαμβάνει πέραν του αγώνα καθαυτού, και πολλές παράπλευρες δραστηριότητες, με αποκορύφωμα μια μεγάλη συναυλία το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο της Πλατείας, με τη συμμετοχή λαμπερών καλλιτεχνών της μοντέρνας ελληνικής μουσικής σκηνής. Και σε αυτή την περίπτωση στο πλευρό της Dielpis Περί Αγώνων θα βρίσκεται ο ΣΥ.Μ.Α.Ρ. και η ΦΙΜΑ.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου θα διεξαχθεί το Κλασικό Ράλι Ρόδου, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας γύρος του νησιού. Θα συμμετάσχουν δεκάδες κλασσικά μοντέλα που βρίσκονται στο νησί και όχι μόνον. Ο αγώνας τελεί υπό την εποπτεία της Dielpis Περί Αγώνων και του Σ.Ι.Σ.Α., δηλαδή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. (caranddriver.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ