ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η αυτοάμυνα ύστερα από επίθεση μέσα στο σπίτι”-Επίκαιρη ερώτηση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ Δ
Μέγεθος γραμμάτων

Ο Αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής και Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Δη­μή­τρης Κρε­μα­στι­νός κα­τέ­θε­σε Επί­και­ρη Ερώ­τη­ση προς τον Υπουρ­γό Δι­καιο­σύ­νης Σταύ­ρο Κο­ντο­νή με αφορ­μή την υπό­θε­ση του 88χρο­νου που πυ­ρο­βό­λη­σε τους λη­στές που ει­σέ­βα­λαν στο σπίτι του. Στην ερώ­τη­σή του ο Δη­μή­τρης Κρε­μα­στι­νός θέτει στον Υπουρ­γό Δι­καιο­σύ­νης προ­βλη­μα­τι­σμό περί αυ­το­ά­μυ­νας όταν αυτή συμ­βαί­νει ύστε­ρα από εγκλη­μα­τι­κή επί­θε­ση εντός της οι­κί­ας του ατό­μου.

Επί­και­ρη Ερώ­τη­ση

Προς τον Υπουρ­γό Δι­καιο­σύ­νης, Δια­φά­νειας και Αν­θρώ­πι­νων Δι­καιω­μά­των

 

 Θέμα: Η αυ­το­ά­μυ­να ύστε­ρα από επί­θε­ση μέσα στο σπίτι

Το πρό­σφα­το συμ­βάν της λη­στεί­ας του 88χρο­νου στο σπίτι του, ο οποί­ος χρη­σι­μο­ποί­η­σε όπλο φο­βού­με­νος για τη ζωή του όταν δύο λη­στές που ει­σέ­βα­λαν στο σπίτι του τον κα­κο­ποί­η­σαν και, εν συ­νε­χεία, το γε­γο­νός ότι εσύρ­θη σι­δη­ρο­δέ­σμιος με χει­ρο­πέ­δες  στο δι­κα­στή­ριο προ­κει­μέ­νου να του απαγ­γελ­θούν κα­τη­γο­ρί­ες η κα­τη­γο­ρία της οπλο­χρη­σί­ας με βαριά σκο­πού­με­νη σω­μα­τι­κή βλάβη των λη­στών, θέτει το θέμα της αυ­το­ά­μυ­νας και αυ­το­δι­κί­ας στην επι­και­ρό­τη­τα. Δια­φο­ρε­τι­κό είναι το θέμα της αυ­το­ά­μυ­νας γε­νι­κό­τε­ρα και δια­φο­ρε­τι­κό το θέμα της αυ­το­ά­μυ­νας ύστε­ρα από δο­λο­φο­νι­κή επί­θε­ση μέσα στο σπίτι του κα­θε­νός.

Δε­δο­μέ­νου μά­λι­στα ότι οι εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις με ει­σβο­λή σε σπί­τια για λη­στεία έχουν αυ­ξη­θεί τα τε­λευ­ταία χρό­νια, προ­κύ­πτει το ερώ­τη­μα εάν το Υπουρ­γείο Δι­καιο­σύ­νης αντι­με­τω­πί­ζει θέμα επι­και­ρο­ποί­η­σης του Ποι­νι­κού Κώ­δι­κα επί του θέ­μα­τος αυτού.

Για το λόγο αυτό, ερω­τά­ται ο Υπουρ­γός Δι­καιο­σύ­νης:

Προ­τί­θε­ται να με­τα­βά­λει στα σχε­τι­κά ση­μεία τον ποι­νι­κό κώ­δι­κα ώστε να ορι­στούν επα­κρι­βώς τα όρια της αυ­το­ά­μυ­νας μετά από λη­στρι­κή επί­θε­ση, απει­λη­τι­κή για την αν­θρώ­πι­νη ζωή, εντός του ασύ­λου της οι­κί­ας;

Ο ερω­τών βου­λευ­τής

Δη­μή­τριος Θ. Κρε­μα­στι­νός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.