Πολιτιστικά

Δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές/Μαθήτριες, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε, εκτός από το καθημερινό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και σε εξωσχολικές καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις.

Πρόσφατα η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Αλίκη Ψωμά, κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, ενώ ο μαθητής της Α’ Λυκείου Ιωάννης Ταλαδιανός, ήρθε δεύτερος στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δωδεκανήσου.

Οι πρόσφατες ολοκληρωμένες δράσεις μας είναι οι εξής:

· Παρουσίαση μουσικών οργάνων σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων,

· Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά- μαθητικές συναυλίες,

· Παρακολούθηση live streaming συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,

· Καλλιτεχνικές δράσεις- ζωγραφική του πίνακα «Το φιλί»,

· Φιλοξενία του φορητού πλανητάριου: προβολή ταινιών και παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο,

· Συμμετοχή στα σχολικά πρωταθλήματα Λυκείου, με ομάδες βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

· Ενημερωτικές συναντήσεις για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, θέματα σπουδών και υποτροφιών,

· Βιωματικά εργαστήρια με τη ΔΙΟΔΟ, την ΕΥΘΥΤΑ και άλλους φορείς.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν διάφορες σχολικές εκδηλώσεις, ερευνητικές εργασίες και δραστηριότητες στο πλαίσιο των μαθημάτων, ενδοσχολικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, ενώ στην τελική τους ευθεία βρίσκονται τα έργα στο σχολικό μας συγκρότημα, τα οποία πραγματοποιούνται από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Επόμενες δραστηριότητες/ συναυλίες:

· 1 Μαρτίου, στον Τρούλο (Μανδράκι), στις 18:00, με το Σύνολο Πνευστών (Μπαντίνα): μικρή συναυλία για το καλωσόρισμα της Άνοιξης,

· 6 Μαρτίου, στις Πηγές Καλλιθέας, στις 17:00, συμμετοχή του Συνόλου Κρουστών στις δράσεις του “The greek festival”,

· 7 Μαρτίου, μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, αμέσως μετά την παρέλαση για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Παροικιακών Δωδεκανησιακών Συλλόγων Ρόδου και τη Διεύθυνση ΔΟΠΑΡ δήμου Ρόδου,

· 9 Μαρτίου, συμμετοχή μελών της χορωδίας «Polifonia» του Λυκείου, σε εκδήλωση- ημερίδα για την ενδοοικογενειακή και εργασιακή βία, με τη συνεργασία διάφορων φορέων.

· 11 με 14 Απριλίου, οργανώνουμε το 4ο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων», με Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και δύο συμμετοχές από το εξωτερικό, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ Ταχ. Διεύθυνση: Κοσκινού Πληροφορίες: Διευθυντής κ. Χρήστος Θεολόγος Τηλέφωνο: 2241067850 email: gmousrod@sch.gr www.MusicSchoolRhodes.gr

Δήμου Ρόδου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της ΔΔΕ Δωδεκανήσου.

· 20 Απριλίου, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, συναυλία της Ορχήστρας Ευρωπαϊκής Μουσικής,

· 19-23 Απριλίου, μουσικά σύνολα συμμετέχουν στο Διεθνή Biennale Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτή η δραστηριότητα και η συνεχής συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών μας με την στήριξη των γονέων/κηδεμόνων τους, αποτελούν πηγή υπερηφάνειας και έμπνευσης για ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις και διαγωνισμούς, αποκτούν όχι μόνον τεχνικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες στον τομέα της μουσικής, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που εμπλουτίζουν το πολιτισμικό τους περίγραμμα. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε συναυλίες, διαγωνισμούς, αθλητικά πρωταθλήματα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους, τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με άλλους.

Πέραν της προσωπικής τους καλλιέργειας, η ενεργή συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών μας σε εκδηλώσεις και προγράμματα συνεισφέρει στη δημιουργία μιας δυναμικής και ενωμένης σχολικής κοινότητας. Ταυτόχρονα, οι εκδηλώσεις αυτές, τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το ταλέντο και τα ενδιαφέροντά τους, προάγοντας έτσι την πολυμορφία και την πολιτιστική πλοκή του Σχολείου μας.

Μέσα από αυτήν τη συνεχή πορεία δράσης και εμπλοκής, οι μαθητές/μαθήτριες μας αποκτούν μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Μαθαίνουν να εργάζονται σε ομαδικό πνεύμα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να διαχειρίζονται τον χρόνο τους με αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που εμπλέκουν τον πολιτισμό και την τέχνη, συμβάλλει στην πλήρη ανάπτυξη τους ως ενεργοί πολίτες και στη διαμόρφωση μιας πλούσιας και ισορροπημένης προσωπικότητας, ενισχύοντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες που αποκτούν και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Email: gmousrod@sch.gr. Τηλέφωνο: 2241067850. Ιστοσελίδες: musicschoolrhodes.gr, youtube.com/musicschoolrhodes, facebook.com/musicschoolrhodes.

Εκ της Διευθύνσεως του Σχολείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου