Ρεπορτάζ

Αναβιώνει πτυχή της αντιδικίας οικογένειας 14χρονης με εκπαιδευτικό που κατηγορείται για αποπλάνησή της

Την 8η Μαρτίου 2024 αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, μετά από αναβολή, η έφεση που άσκησε ένας 52χρονος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 500 ευρώ σε έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, πατέρα 14χρονης μαθήτριας, που καταμήνυσε τον 52χρονο εκπαιδευτικό για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για πρόκληση σωματικής βλάβης.
Ο εκπαιδευτικός είναι εξάλλου κατηγορούμενος και σε άλλη υπόθεση με θύμα την 14χρονη μαθήτρια, κόρη του 49χρονου, για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους.
Το ποινικό δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την κατηγορία για πρόκληση σωματικής βλάβης και τον έκρινε ένοχο διατάραξης οικιακής ειρήνης απορρίπτοντας το αίτημα για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.
Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο εκπαιδευτικός φέρεται την 30ή Νοεμβρίου 2019 και περί ώραν 03.00 να εισήλθε παράνομα σε περικλεισμένο χώρο της οικίας του 49χρονου και να του προκάλεσε σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο.
Την 30ή Νοεμβρίου 2019 και περί ώραν 03.00 ο 49χρονος επέστρεψε στην οικία του στον Αρχάγγελο, με την 45χρονη σύζυγό του και την 14χρονη κόρη του και τη στιγμή που ανέβηκαν στον πρώτο όροφο διαπίστωσαν ότι εκεί περίμενε ο κατηγορούμενος, που μόλις αντίκρισε την ανήλικη της είπε «γύριζες έξω» και ακολούθως επιτέθηκε στον πατέρα της και τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Ο 49χρονος ανταπέδωσε τα χτυπήματα, ενώ η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία.
Κατά την διάρκεια του επεισοδίου ο κατηγορούμενος, που είχε ακινητοποιηθεί από τον πατέρα, φέρεται να του είπε ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη του, ενώ στην πορεία ενημερώθηκε και για την μεταξύ τους σχέση.
Η ανήλικη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε κατάθεσή της ανέφερε ότι είχε αρχικά φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο από το σχολείο της και όταν μετατέθηκε από αυτό είχαν επαφές μέσω του facebook.
H σχέση αυτή εξελίχθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2018 βρέθηκαν και φιλήθηκαν, ενώ από τον Απρίλιο του 2019 η σχέση τους είχε μετατραπεί σε ερωτική με την ανήλικη να διατείνεται ότι είχε εκφράσει την άρνησή της πολλές φορές.
Τόνισε ότι ήταν καλός μαζί της, ότι της είχε δωρίσει ένα βραχιόλι και παραπέρα ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου που εξέτασε την πτυχή της υπόθεσης που αφορά στην πρόκληση σωματικής βλάβης στον 49χρονο πατέρα και την διατάραξη κοινής ειρήνης έκρινε ότι ο εναγόμενος εκ προθέσεως εισήλθε παράνομα και παρέμεινε έξωθεν της κατοικίας του ενάγοντος, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, ήτοι σε χώρο περικλεισμένο, μη προσιτό σε όλους, χωρίς τη θέληση του ενάγοντος, μέχρι να επιστρέψει η θυγατέρα του τελευταίου, με την οποία ο εναγόμενος είχε συνάψει ερωτική σχέση, οπότε και εμφανίστηκε αιφνίδια, παρενοχλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον ενάγοντα και την οικογένειά του.
Ως συνήγορος του 49χρονου παρέστη ο κ. Γιάννης Θώδος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου