ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φώτης Κωστόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κωστόπουλος Φώτης

Με ανοι­κτή επι­στο­λή ανα­κοί­νω­σε σή­με­ρα το πρωί στους δι­κη­γό­ρους της Ρόδου την υπο­ψη­φιό­τη­τα του στις επι­κεί­με­νες αρ­χαι­ρε­σί­ες για την ανά­δει­ξη νέου προ­έ­δρου στο Δι­κη­γο­ρι­κό Σύλ­λο­γο Ρόδου ο δι­κη­γό­ρος κ. Φώτης Κω­στό­που­λος.

Στην επι­στο­λή του ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

Προς Τα μέλη του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου

Aγα­πη­τοί συ­νά­δελ­φοι

Πήρα την από­φα­ση να διεκ­δι­κή­σω με την ψήφο σας, την προ­ε­δρία του Δι­κη­γο­ρι­κού μας Συλ­λό­γου, σε μια δύ­σκο­λη εποχή για την κοι­νω­νία γε­νι­κό­τε­ρα αλλά και για τον Δι­κη­γο­ρι­κό κλάδο και σας ενη­με­ρώ­νω ότι σή­με­ρα κα­τέ­θε­σα την υπο­ψη­φιό­τη­τα μου. Η από­φα­ση μου αυτή ενι­σχύ­θη­κε από την ανά­γκη και την πα­ρό­τρυν­ση πολ­λών συ­να­δέλ­φων, οι οποίο θε­ω­ρού­με ότι χρειά­ζε­ται ανα­νέ­ω­ση στην Διοί­κη­ση του Συλ­λό­γου μας.

Δια­νύω το 33ο έτος συ­νε­χούς, μα­χό­με­νης Δι­κη­γο­ρι­κής πα­ρου­σί­ας και σε συν­δυα­σμό με τις εμπει­ρί­ες που απο­κό­μι­σα από την ενα­σχό­λη­ση μου με τα κοινά του τόπου μας, πι­στεύω ότι έχω την δυ­να­τό­τη­τα να προ­σφέ­ρω τις υπη­ρε­σί­ες μου στον Σύλ­λο­γο μας, με στόχο την βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών ερ­γα­σί­ας των Δι­κη­γό­ρων και την ανα­βάθ­μι­ση και ενί­σχυ­ση της πα­ρου­σί­ας μας, στα πλαί­σια που προ­δια­γρά­φο­νται και στον κώ­δι­κα Δι­κη­γό­ρων αλλά και με βάση την ιστο­ρι­κή πα­ρου­σία και πα­ρά­δο­ση του λει­τουρ­γή­μα­τος που ασκού­με.

Είναι ση­μα­ντι­κό, εμείς οι ίδιοι να πι­στέ­ψου­με, να απο­δε­χθού­με αλλά και να ανα­δεί­ξου­με με την κα­θη­με­ρι­νή μας πα­ρου­σία και στάση, ότι η Δι­κη­γο­ρι­κή ιδιό­τη­τα εκτός από την επαγ­γελ­μα­τι­κή της διά­στα­ση έχει και μια ευ­ρύ­τε­ρη κοι­νω­νι­κή απή­χη­ση. Στο ση­μείο αυτό ση­μα­ντι­κό ρόλο κα­λεί­ται να δια­δρα­μα­τί­σει ο Δι­κη­γο­ρι­κός Σύλ­λο­γος. Στο άρθρο 2 του Κώ­δι­κα Δι­κη­γό­ρων, ανα­φέ­ρε­ται ότι ο Δι­κη­γό­ρος είναι συλ­λει­τουρ­γός της Δι­καιο­σύ­νης και ότι η θέση του είναι θε­με­λιώ­δης, ισό­τι­μη, ανε­ξάρ­τη­τη και ανα­γκαία για την απο­νο­μή της. Είναι εύ­κο­λα κα­τα­νοη­τό ότι η ενί­σχυ­ση του κύ­ρους του Δι­κη­γό­ρου πρέ­πει να γίνει συλ­λο­γι­κά μέσα από πα­ρεμ­βα­τι­κή λει­τουρ­γία του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου.

Πάγιο βέ­βαια και διαρ­κές μέ­λη­μα μας στο πλαί­σιο αυτό θα πρέ­πει να είναι οι συν­θή­κες απο­νο­μής της Δι­καιο­σύ­νης.

Η κα­θιέ­ρω­ση σε τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα, θε­σμο­θε­τη­μέ­νων συ­να­ντή­σε­ων με τους Δι­κα­στές και Ει­σαγ­γε­λείς, θα βοη­θή­σει στην επί­λυ­ση πολ­λών προ­βλη­μά­των ενώ θα συμ­βά­λει και στη σύ­σφι­ξη των σχέ­σε­ων με­τα­ξύ Δι­κα­στών – Ει­σαγ­γε­λέ­ων και Δι­κη­γό­ρων.

*Αλ­λη­λέν­δε­τη είναι και η ανά­γκη ενί­σχυ­σης της κοι­νω­νι­κής πα­ρου­σί­ας του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου σε μια εποχή δύ­σκο­λη για τους πο­λί­τες και την κοι­νω­νία γε­νι­κό­τε­ρα. Η συ­νερ­γα­σία με άλ­λους κοι­νω­νι­κούς φο­ρείς και εταί­ρους (Συν­δι­κα­λι­στι­κές ορ­γα­νώ­σεις, Επι­με­λη­τή­ρια, κ.τ.λ) θα επι­βε­βαιώ­σει και στην πράξη την ιδιό­τη­τα του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου ως του πρώ­του Επι­στη­μο­νι­κού Συλ­λό­γου.

*Ένα άλλο θέμα για το οποίο πρέ­πει να ερ­γα­σθού­με είναι αυτό το Δι­κα­στι­κού Με­γά­ρου. Μετά την απο­τυ­χία του εγ­χει­ρή­μα­τος με­τα­στέ­γα­σης στο Πα­λαιό Νο­σο­κο­μείο, πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σου­με τα πράγ­μα­τα από μη­δε­νι­κή βάση.

*Πα­ράλ­λη­λα πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σου­με και τα χρό­νια προ­βλή­μα­τα του Κτη­μα­το­λο­γί­ου με απώ­τε­ρο σκοπό την ολο­κλή­ρω­ση της ψη­φιο­ποί­η­σης του, ενώ η ύπαρ­ξη μό­νι­μου κτη­μα­το­λο­γι­κού Δι­κα­στή είναι και θα πα­ρα­μεί­νει πάγιο αί­τη­μα μας.

Αγα­πη­τοί συ­νά­δελ­φοι

Απο­τυ­πώ­νο­ντας τις σκέ­ψεις μου θα ήθελα να δια­τυ­πώ­σω επι­γραμ­μα­τι­κά προς το παρόν και κά­ποιες άλλες ει­δι­κό­τε­ρες προ­τά­σεις που έχουν προ­έλ­θει από προ­βλη­μα­τι­σμούς συ­να­δέλ­φων δια­χρο­νι­κά.

*Οι νέοι συ­νά­δελ­φοι, πρέ­πει να τύ­χουν της αμέ­ρι­στης συ­μπα­ρά­στα­σης και ενί­σχυ­σης του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου έτσι ώστε να βοη­θη­θούν στο μέτρο του δυ­να­τού, στα πρώτα χρό­νια της επαγ­γελ­μα­τι­κής τους κα­ριέ­ρας.

Αυτό μπο­ρεί να γίνει με την δη­μιουρ­γία μιας πλη­ρέ­στε­ρης βάσης δε­δο­μέ­νων στο site του Δι­κη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου, αλλά και με την θέ­σπι­ση μο­νί­μων επι­μορ­φω­τι­κών σε­μι­να­ρί­ων, μέσα από τα οποία οι νέοι Δι­κη­γό­ροι θα απο­κτούν εμπει­ρί­ες και γνώση επαγ­γελ­μα­τι­κής επι­μόρ­φω­σης για να αντι­με­τω­πί­σουν τις επαγ­γελ­μα­τι­κές τους ανά­γκες. Επί­σης πρέ­πει να εκ­με­ταλ­λευ­θού­με τα Ευ­ρω­παϊ­κά προ­γράμ­μα­τα επι­μόρ­φω­σης στο Ευ­ρω­παϊ­κό δί­καιο, το οποίο απο­τε­λεί το δί­καιο του μέλ­λο­ντος.

*Η διεύ­ρυν­ση της Δι­κη­γο­ρι­κής ύλης μέσω υλο­ποί­η­σης συγ­χρό­νων τρό­πων πα­ρο­χής νο­μι­κών υπη­ρε­σιών πρέ­πει να μας απα­σχο­λή­σει ιδιαι­τέ­ρα.

*Η ηλε­κτρο­νι­κή δια­κί­νη­ση δι­κο­γρά­φων, λήψης πι­στο­ποι­η­τι­κών, έκ­δο­σης πα­ρα­βό­λων είναι ένας άλλος το­μέ­ας για τον οποίο πρέ­πει να ερ­γα­σθού­με, αφού θα βοη­θή­σει την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα των Δι­κη­γό­ρων αλλά και των εντο­λέ­ων μας.

*Επί­σης πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σου­με το θέμα της ου­σια­στι­κής στά­σης πλη­ρω­μών των φαρ­μα­κευ­τι­κών-ια­τρι­κών δα­πα­νών από το (πρώην) Τ.Υ.Δ.Ε, εκτός ορι­σμέ­νων εξαι­ρέ­σε­ων. Σε συ­νερ­γα­σία με τον ΛΕΑΔΡ πρέ­πει να βρού­με τρό­πους αντι­με­τώ­πι­σης του προ­βλή­μα­τος αυτού έτσι ώστε, στο μέτρο του δυ­να­τού, να αντι­με­τω­πί­ζο­νται κατά το με­γα­λύ­τε­ρο μέρος οι ια­τρο­φαρ­μα­κευ­τι­κές δα­πά­νες.

*Συ­να­φές είναι και το θέμα των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών τις οποί­ες πολ­λοί συ­νά­δελ­φοi και ει­δι­κά οι νέοι, αδυ­να­τούν να πλη­ρώ­σουν. Είναι ένα θέμα υπαρ­κτό το οποίο πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­σου­με μέσω τη Ολο­μέ­λειας των Δι­κη­γο­ρι­κών Συλ­λό­γων με προ­τά­σεις και θέ­σεις όπως π.χ η μεί­ω­ση των ασφα­λι­στι­κών ει­σφό­ρων, ει­δι­κά των νέων δι­κη­γό­ρων.

*Ένα άλλο θέμα είναι η ενί­σχυ­ση και η βο­ή­θεια της μη­τρό­τη­τας για τις συ­να­δέλ­φους Δι­κη­γό­ρους, οι οποί­ες πρέ­πει να πα­σχί­ζουν διπλά για να αντα­πε­ξέλ­θουν στις οι­κο­γε­νεια­κές και επαγ­γελ­μα­τι­κές τους υπο­χρε­ώ­σεις. Γι’αυτό πρέ­πει να βρού­με τρό­πους ενί­σχυ­σης και βο­ή­θειας τους, για να μπο­ρούν να αντα­πε­ξέλ­θουν στις δυ­σκο­λί­ες της μη­τρό­τη­τας σε σχέση με την επαγ­γελ­μα­τι­κή ενα­σχό­λη­ση τους.

*Τέλος πρέ­πει να δώ­σου­με ιδιαί­τε­ρη ση­μα­σία και προ­σο­χή σε θέ­μα­τα επαγ­γελ­μα­τι­κής δε­ο­ντο­λο­γί­ας για να μπο­ρέ­σει να απο­κτη­θεί ξανά η αλ­λη­λεγ­γύη με­τα­ξύ των Δι­κη­γό­ρων η οποία με την πά­ρο­δο των ετών έχει δια­τα­ρα­χθεί ση­μα­ντι­κά.

Συ­νά­δελ­φοι Σί­γου­ρα σε τέσ­σε­ρα χρό­νια δεν μπο­ρούν να γί­νουν όλα, όμως μπο­ρού­με όλοι μαζί να βά­λου­με τις βά­σεις και να ερ­γα­σθού­με για την επί­λυ­ση όσο γί­νε­ται πε­ρισ­σο­τέ­ρων προ­βλη­μά­των που μας απα­σχο­λούν. Θα ήμουν ευ­τυ­χής εάν είχα τις από­ψεις σας τόσο στα θέ­μα­τα που έθιξα, όσο και σε άλλα που θε­ω­ρεί­τε ότι πρέ­πει να απο­τε­λέ­σουν προ­τε­ραιό­τη­τες για τη νέα Διοί­κη­ση.

Μπο­ρού­με να επι­κοι­νω­νή­σου­με είτε ζω­ντα­νά είτε μέσω του ηλε­κτρο­νι­κού τα­χυ­δρο­μεί­ου στο E-MAIL μου: [email protected]

Σας ευ­χα­ρι­στώ για τον χρόνο που δια­θέ­σα­τε.

Ρόδος 29-1-2014

Με εκτί­μη­ση

Φώτης Κω­στό­που­λος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.