ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν τα τουριστικά γραφεία – Η επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Με επι­στολή της προς τα συναρ­μό­δια υπουρ­γεία, η FedHATTΑ επα­να­φέ­ρει το αίτημά της για την οικο­νο­μική στήριξη των του­ρι­στι­κών γρα­φείων με μη επι­στρε­πτέες ενι­σχύ­σεις από την Πολι­τεία, ανά­λο­γες των απω­λειών που έχουν υποστεί λόγω της παν­δη­μίας.

Την λήψη άμεσων μέτρων στή­ρι­ξης των του­ρι­στι­κών γρα­φείων για την υγιή επα­νεκ­κί­νηση του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού, ζητά η Ομο­σπον­δία Ελλη­νι­κών Συν­δέ­σμων Γρα­φείων Ταξι­δίων και Του­ρι­σμού, FedHATTΑ. Με επι­στολή της προς τα συναρ­μό­δια υπουρ­γεία, επα­να­φέ­ρει το αίτημά της για την οικο­νο­μική στήριξη των του­ρι­στι­κών γρα­φείων με μη επι­στρε­πτέες ενι­σχύ­σεις από την Πολι­τεία, ανά­λο­γες των απω­λειών που έχουν υποστεί λόγω των απο­τε­λε­σμά­των της παν­δη­μίας, που απο­τε­λεί πάγιο αίτημα της Ομο­σπον­δίας από την αρχή της παν­δη­μίας.

Τα του­ρι­στικά γραφεία, ο κλάδος που έχει πληγεί περισ­σό­τερο παγκο­σμίως σε αυτή την πρω­τό­γνωρη κατα­στρο­φική συγκυ­ρία, παρα­μέ­νουν και θα παρα­μεί­νουν για καιρό με μηδε­νικό έργο και μηδε­νι­κές εισπρά­ξεις, αντι­με­τω­πί­ζο­ντας ρεα­λι­στικό κίνδυνο επι­βί­ω­σης, σημειώ­νουν στην ανα­κοί­νωση τους οι του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες. Η FedHATTA ζητά τη λήψη αντί­στοι­χων πρω­το­βου­λιών και από την ελλη­νική Πολι­τεία, και πιο συγκε­κρι­μένα την ένταξη των του­ρι­στι­κών γρα­φείων σε μηχα­νι­σμό ενί­σχυ­σης, με τα εξής κρι­τή­ρια:

1) την οικο­νο­μική ζημία που θα έχουν υποστεί στο χρονικό διά­στημα μεταξύ 1ης Μαρτίου 2020 και 31ης Μαΐου 2021, σε σχέση με το αντί­στοιχο χρονικό διά­στημα του 2019.

2) η απώλεια θα πρέπει να υπερ­βαί­νει το 50% του σχε­τι­κού κύκλου εργα­σιών της προη­γού­με­νης χρονιάς,

3) η ενί­σχυση θα πρέπει να αφορά τους ΚΑΔ του κλάδου.

Όσοι έχουν κύκλο εργα­σιών 0-1 εκατ. ευρώ, η πρότασή μας είναι να λάβουν το 20% της απώ­λειας εισο­δή­μα­τος που υπέ­στη­σαν. Αντί­στοιχα, για κύκλο εργα­σιών:

1-5 εκατ. ευρώ, το 15%,

5-50 εκατ. ευρώ το 10% και

άνω των 50 εκατ. ευρώ το 5%.

Πηγή: newpost.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.