Ρεπορτάζ

Αθώος παράβασης καθήκοντος κρίθηκε ο Γιώργος Πόκκιας

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας- Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης κ. Γεώργιος Πόκκιας που κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πληρούται η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος για το οποίο διώχθηκε, καθώς δεν αποδείχτηκε ότι είχε σκοπό να εξασφαλίσει όφελος σε τρίτο ή στον ίδιο από την λειτουργία της λαϊκής αγοράς επί της οδού Πτομεμαίων. Περαιτέρω δεν ήταν αρμόδιος για την χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, ενώ κατέβαλε προσπάθειες για τον ευπρεπισμό του χώρου και την βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού τον Σεπτέμβριο του 2016 από 9 κατοίκους της περιοχής της Ανάληψης που κατάγγειλαν την παγίωση καθεστώτος ανομίας στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.
Οι μηνυτές αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε παραβάσεις του συνόλου των πωλητών (συνεχής παράβαση των καθορισμένων ωραρίων λειτουργίας, επέκταση των χωροθετημένων θέσεων των πωλητών με το στήσιμο τεντών και αυτοσχέδιων πάγκων πάνω στα πεζοδρόμια και τις πέριξ οικίες/καταστήματα), συνέπεια των οποίων αποτελεί η συνεχής υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, του περιβάλλοντος χώρου και η παρακώλυση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Εκαναν εξάλλου μνεία και σε αυτοψία που διενεργήθηκε την 22.05.2015 στο χώρο της λαϊκής αγοράς από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου από την οποία προκύπτει ότι υπήρχαν απόνερα από το λιώσιμο του πάγου στο δρόμο καθώς και παρουσία μυγών εξαιτίας της δυσοσμίας που προέρχεται από τα απόνερα, τα ψάρια, καθώς και από τα εντόσθια των ψαριών (καθάρισμα των ψαριών).
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω αποτελούν ανθυγιεινή εστία σε βάρος της Δημόσιας Υγείας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου