Λαμπρές ήταν και οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο, με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια και η υψηλή -για την εποχή και τα δεδομένα- θερμοκρασία, προσέλκυσαν τον κόσμο που κατέκλυσε την Πλατεία Ελευθερίας στην Ρόδο για να παρακολουθήσει την μεγάλη παρέλαση.

Προηγήθηκε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων και η μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, με τα σχολεία, τους συλλόγους, τα σώματα ασφαλείας κ.λπ. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ενώ από τους βουλευτές την Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης Παππάς, την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, την ΠΝΑι ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τον Δήμο Ρόδου ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Στεφάνια κατέθεσαν: για την ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου η κα Έφη Χαραλαμποπούλου, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, για την Ελληνική Λύση η πολιτευτής κα Ελένη Μανούσου, για το ΜεΡΑ25 ο συντονιστής κ. Θανάσης Μπαράκας και για την ΔΑΠ ο γραμματέας κ. Νικόλαος Γκιρτζημανάκης κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι οι Θρακομακεδόνες φώναξαν “Η Μακεδονία είναι ελληνική” ενώ τα συνθήματα συνεχίστηκαν!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ