Τοπικές Ειδήσεις

Απαγόρευση απόπλου για ιστιοφόρο που έβαζε νερά στη Λέρο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Ολλανδίας με δύο επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ βρισκόταν έξω από τον όρμο Λακκιού Λέρου.

Αμέσως, στην περιοχή μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), το αλιευτικό σκάφος (Α/Κ) ¨ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨ Σ.Λ.152 και ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Με τη συνδρομή του ¨ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨ και με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια σε ιδιωτική μαρίνα του Λακκιού.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου