Ειδήσεις

Κοσμοσυρροή στο Μαντράκι για την παραδοσιακή παρέλαση

Με “σύμμαχο” τις καλές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η μεγάλη παρέλαση στην Ρόδο, στην πλατεία Ελευθερίας, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και την Νέα Δημοκρατία ο κ. Βασίλης Υψηλάντης, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων διά των Νομαρχιακών Επιτροπών τους, οι τοπικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας, τοπικοί σύλλογοι, σχολεία και πλήθος κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις.
Στην παρέλαση βρέθηκαν και οπαδοί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι από την είσοδο του Δημαρχείου, φώναζαν συνθήματα.

Τα μηνύματα
των πολιτικών
Στις δηλώσεις τους αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης, οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των κομμάτων προέβησαν σε δηλώσεις.
Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
«Σήμερα είναι μια μέρα στην οποία τιμούμε, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ταυτότητά μας, τον Πολιτισμό μας, την γλώσσα μας, την Πίστη μας, την γη μας. Είναι πολύ μεγάλη παρακαταθήκη και βαριά η ευθύνη να πρέπει να αποδειχθείς αντάξιος αυτής της πολύ βαριάς κληρονομιάς. Και βεβαίως, από αυτό αναδεικνύεται και ο κίνδυνος ο σημερινός. Ότι δηλαδή, σήμερα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας, ποιος είναι ο εχθρός και ποια είναι η μάχη που πρέπει να δώσουμε. Κι αυτή είναι η σύγχρονη πρόκληση, ταυτόχρονα και σύγχρονη τραγωδία –εθνική τραγωδία».
Φώτης Χατζηδιάκος, δήμαρχος Ρόδου
«Να ξεκινήσω με τις ευχές μου στον απανταχού Ελληνισμό και να επισημάνω ότι οι αγώνες για την Ελευθερία που έδωσαν οι πρόγονοί μας και πρέπει να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη είχαν ως αξία και αξίωμα ότι η Πατρίδα είναι το υπέρτατο αγαθό για εμάς τους Ελληνες. Εμάς τους Έλληνες που μας ενώνει η θρησκεία, η γλώσσα, η παράδοση και βέβαια οι πρόγονοί μας προχώρησαν σε αυτή την επανάσταση διαποτισμένοι από τις αρχές του νεοελληνικού Δαφωνισμού –ως συνέχεια της Γαλλικής Επανάστασης που στηρίχθηκε στην ιδέα της Ελευθερίας, της Αλληλεγγύης κ.λπ. Μην ξεχνάμε ότι και στους αγώνες του ’21 οι Δωδεκανήσιοι ήταν παρόντες και αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας».
Νεκτάριος Σαντορινιός, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
«Είναι μια σημαντική μέρα και σήμερα τιμούμε τους ήρωες που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε 400 χρόνια σκλανιάς. Πρέπει όμως να τους τιμούμε και με τις πράξεις μας, και με την παρουσία μας και με την πολιτική μας πρόταση. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα γιορτάζουμε και τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι εκεί είναι που πρέπει να δώσουμε μία μάχη για να επανέλθει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην χώρα μας, και κυρίως για τις εργασιακές σχέσεις που στα χρόνια του Μνημονίου καταστράφηκαν. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται –όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, θα πάμε μπροστά και το 2021 θα καταφέρουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 σε πολύ καλύτερες συνθήκες από αυτές που βρίσκεται η χώρα σήμερα».
Δημήτρης Γάκης, βουλευτής Δωδεκανήσου Σύριζα
«Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, αισιοδοξία και ανάταση του εθνικού φρονήματος. Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τα Δωδεκάνησα. Εθνική, θρησκευτική, ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την ύψωση της ελληνικής σημαίας 70 χρόνια πριν με την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Μητέρα Πατρίδα (31 Μαρτίου 1947). Η επανάσταση αυτή παραμένει πολύ σημαντική για τους Έλληνες που μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό και απέδειξαν ότι το εθνικό φρόνημα είναι αδάμαστο».
Χαράλαμπος Κόκκινος, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
«Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους τους Έλληνες. Είναι διπλή εορτή –εθνική και θρησκευτική. Είναι η μέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν ότι έπρεπε να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Αυτή η μέρα στέλνει διαχρονικά μηνύματα ενότητας, αγώνων  για να οδηγηθούμε στην πολυπόθητη εθνική ανάταση. Αυτό το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται και στα παιδιά μας».
Ιωάννης Παππάς, πολιτευτής Ν.Δ.
«Μέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή, μέρα τόλμης, μνήμης, θάρρους και δύναμης. Μέσα στην κρίση πρέπει όλοι οι Έλληνες να κοιτάξουμε στο παρελθόν και να παραδειγματιστούμε. Όταν είμαστε ενωμένοι, κάνουμε θαύματα. Το ζήτημα είναι ότι και σήμερα πρέπει να ενωθούμε και πάλι για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ωστόσο, απαιτείται να υπάρχουν και ικανοί ηγέτες που να μπουν μπροστά για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να βγούμε από τις δύσκολες συνθήκες».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου