Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλη “πίεση” εξακολουθεί να δέχεται το νοσοκομείο Ρόδου!

Συνολικά 46 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ηλικιωμένους-υπερήλικες και ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, κάποιοι από τους οποίους παρουσιάζουν μάλιστα πιο βαριά συμπτώματα της νόσου.
«Ο αριθμός των ασθενών που νοσούν με κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας παραμένει σταθερά υψηλός. Στο τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι εκ των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας που συνήθως είναι ανεμβολίαστοι και κάποιοι από αυτούς νοσούν πιο βαριά. Δεν θα έλεγα ότι διακρίνουμε προς το παρόν ύφεση του πανδημικού κύματος. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ παραμένει επίσης υψηλός, γεγονός που συντελεί στις αυξημένες νοσηλείες. Χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης.
Στο Νοσοκομείο εξακολουθεί να ασκείται μεγαλύτερη πίεση στο τελευταίο διάστημα καθώς και η Β’ παθολογική κλινική έχει μετατραπεί σε κλινική Covid, αφού οι 35 κλίνες που διαθέτει η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων δεν επαρκούν πλέον.
Παράλληλα, οι ελλείψεις προσωπικού (κάποιοι νοσούν επίσης με Covid-19), δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση.
Παρόλα αυτά, καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι ανάγκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως και 300 χειρουργεία πραγματοποιούνται κάθε μήνα, παρόλο που το αναισθησιολογικό τμήμα παραμένει υποστελεχωμένο με μία μόνο αναισθησιολόγο και δύο που επικουρούν. Η λίστα αναμονής των χειρουργείων έχει μειωθεί σημαντικά και υπάρχουν κλινικές με ελάχιστους ασθενείς σε αναμονή. Βεβαίως η ανάγκη για την επαρκή στελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος εξακολουθεί να υφίσταται.

Αποσύρεται το moderna;
Τη στιγμή που στο ΓΝΡ συνεχίζουν να νοσηλεύονται αρκετά περιστατικά Covid-19, το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού αυξάνεται διαρκώς. H Ρόδος με 216.000 εμβολιασμούς συνολικά, περισσότερους από 90.000 πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και πάνω από 50.000 άτομα που έχουν λάβει την τρίτη/αναμνηστική δόση των εμβολίων, παρουσιάζει πλέον τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού πανελλαδικά.
Αναστάτωση όμως έχει προκαλέσει στη Ρόδο η φημολογία ότι αποσύρεται το εμβόλιο της moderna το οποίο ξεκίνησε να χορηγείται στο νησί από τις 9 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή. Περίπου 350 εμβολιασμοί γίνονται κάθε φορά.
Το σκεύασμα της moderna χορηγείται κανονικά σε όσους κάνουν την αναμνηστική δόση των εμβολίων και πολλοί είναι αυτοί που το προτιμούν, καθώς σύμφωνα με έρευνες προσφέρει υψηλότερη ανοσία.
Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.
Σε περίπτωση που σταματήσει να διατίθεται στη Ρόδο και στο Κέντρο Υγείας Ρόδου το εμβόλιο της moderna, όπως φημολογείται, οι πολίτες αναρωτιούνται τι θα γίνει με τη δεύτερη ή και την τρίτη δόση που θα πρέπει να λάβουν. Πάντως, στην πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού εμβολιασμού (emvolio.gov.gr) φαίνονται εξαντλημένα τα ραντεβού για το moderna την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ενώ δεν έχει «ανοίξει» η επόμενη Κυριακή ώστε κάποιος που επιθυμεί να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου