Πολιτιστικά

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συναρπάζει τους νέους

Sold out καθημερινά σε νέους 20-25 ετών είναι οι προβολές στο αφιέρωμα «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων» σύμφωνα με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας όπου οι προβολές λαμβάνουν χώρα. «Η τεράστια απήχηση του αφιερώματος στο συνολικό έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου επιβεβαιώνει ότι ο Αγγελόπουλος συναντά και επικοινωνεί με το σημερινό νεανικό κοινό όπως συνέβαινε με τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ΄70» σχολιάζει η Μαρία Κομνηνού, Γενική Γραμματέας ΔΣ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μεγάλη είναι, επίσης, η συμμετοχή του κοινού με την ενιαία κάρτα εισόδου των €10 για όλες τις προβολές (για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών).

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι το αφιέρωμα απηχεί σ’ ένα κοινό που προέρχεται από τα Πανεπιστήμια, τις Σχολές και το χώρο του οπτικοακουστικού. «Ελπιδοφόρο μήνυμα που σε μια περίοδο κρίσης, οι νέοι στρέφονται σ’ ένα δημιουργό που δεν αφέθηκε ποτέ στις Σειρήνες της αισιοδοξίας και παρακολουθούσε με σκεπτικισμό το «παραμύθι» της Ολυμπιακής Ελλάδος.» ευμπληρώνει η κ. Κομνηνού. «Το μεταναστευτικό και η κατάρρευση των Βαλκανίων απασχόλησαν τον δημιουργό ως την τελευταία του πνοή. Η νέα γενιά συμμερίζεται αυτόν τον προβληματισμό.»

Την τελευταία ημέρα των προβολών του αφιερώματος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος καλεί το κοινό, τους ομιλητές και όσους βρέθηκαν στην Ταινιοθήκη αυτές τις μέρες, σε μια ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη για να μιλήσουν για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.

Αφιερώματα στο έργο του μεγάλου δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου οργανώνονται σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη των Βρυξελλών τον προσεχή Μάρτιο και από τον προσεχή Φεβρουάριο με το Institute for the Humanities του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου