ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός για τρομοχτύπημα σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
επίθεση

Υπη­ρε­σία πλη­ρο­φο­ριών «φι­λι­κής χώρας» προει­δο­ποί­η­σε πολ­λές ευ­ρω­παϊ­κές πρω­τεύ­ου­σες για το εν­δε­χό­με­νο επί­θε­σης με όπλα ή με βόμβα στην Ευ­ρώ­πη πριν από την Πρω­το­χρο­νιά, ανα­κοί­νω­σαν οι αστυ­νο­μι­κές αρχές της Βιέν­νης.

«Ανα­φέρ­θη­καν πολλά ονό­μα­τα πι­θα­νών δρα­στών, τα οποία ελέγ­χθη­καν και η έρευ­να που βα­σί­στη­κε (σε αυ­τούς τους ελέγ­χους) μέχρι στιγ­μής δεν έχει απο­φέ­ρει συ­γκε­κρι­μέ­να απο­τε­λέ­σμα­τα», ση­μειώ­νε­ται στην σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση.

«Πριν από τα Χρι­στού­γεν­να εστά­λη μια προει­δο­ποί­η­ση από μια φι­λι­κή υπη­ρε­σία (πλη­ρο­φο­ριών) σε πολ­λές ευ­ρω­παϊ­κές πρω­τεύ­ου­σες που έλεγε ότι θα μπο­ρού­σε να ση­μειω­θεί μια επί­θε­ση με εκρη­κτι­κά ή με πυ­ρο­βο­λι­σμούς στην πε­ρί­ο­δο με­τα­ξύ των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς σε πο­λυ­σύ­χνα­στους χώ­ρους» ση­μειώ­νε­ται στην ανα­κοί­νω­ση.

Η αστυ­νο­μία δεν διευ­κρί­νι­σε ποια υπη­ρε­σία και από ποια χώρα έστει­λε αυτήν την προει­δο­ποί­η­ση αλλά ζή­τη­σε από τους Αυ­στρια­κούς την “κα­τα­νό­η­σή” τους για την εντα­τι­κο­ποί­η­ση των ελέγ­χων.

Στα επι­πρό­σθε­τα μέτρα που εφαρ­μό­ζο­νται πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται η ενί­σχυ­ση της φύ­λα­ξης σε πο­λυ­σύ­χνα­στους χώ­ρους, “ιδίως σε εκ­δη­λώ­σεις και κυ­κλο­φο­ρια­κούς κόμ­βους” και οι έλεγ­χοι ταυ­τό­τη­τας και αντι­κει­μέ­νων, όπως σα­κι­δί­ων, στα οποία θα ήταν δυ­να­τόν να με­τα­φέ­ρει κα­νείς εκρη­κτι­κές ύλες.

Και νέο μή­νυ­μα από τον αρ­χη­γό του ISIS

Την ίδια στιγ­μή, προ­βλη­μα­τι­σμό προ­κα­λεί νέο ηχη­τι­κό μή­νυ­μα του επι­κε­φα­λής του Ισλα­μι­κού Κρά­τους Al-Baghdadi που δό­θη­κε σή­με­ρα στη δη­μο­σιό­τη­τα.

Σύμ­φω­να με όσα με­τα­δί­δουν διε­θνή πρα­κτο­ρεία, στο μή­νυ­μά του ο αρ­χη­γός του ISIS ανα­φέ­ρει πως το Ισλα­μι­κό Κρά­τος βρί­σκε­ται σε καλή κα­τά­στα­ση και γί­νε­ται όλο και πιο ισχυ­ρό μέρα με την ημέρα.

Ακόμη, ο αρ­χη­γός του ISIS εκτο­ξεύ­ει απει­λές ενα­ντί­ον του Ισ­ρα­ήλ. «Οι Εβραί­οι νό­μι­σαν ότι ξε­χά­σα­με την Πα­λαι­στί­νη», ανα­φέ­ρει και προ­σθέ­τει: «Δεν πρό­κει­ται για κάτι τέ­τοιο. Δεν ξε­χά­σα­με ούτε για μια στιγ­μή την Πα­λαι­στί­νη. Με τη βο­ή­θεια του Αλλάχ, δεν θα την ξε­χά­σου­με. Οι πρω­το­πό­ροι πο­λε­μι­στές της τζι­χάντ θα σας πε­ρι­κυ­κλώ­σουν. Μπο­ρεί αυτή η μέρα να σας φαί­νε­ται ότι απέ­χει πολύ, όμως εμείς ξέ­ρου­με ότι είναι κοντά. Ερ­χό­μα­στε πιο κοντά κάθε μέρα».

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.