Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή αποζημίωσης της διευθύντριας του νοσοκομείου Ρόδου κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του νοσηλευτικού ιδρύματος

Ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προσέφυγε η κ. Αικατερίνη Φουσιάνη, διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Με την αγωγή της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 6.300 ευρώ για στερηθέν επίδομα θέσεως και αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Η κ. Φουσιάνη εκθέτει ότι προσελήφθη και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από τον Δεκέμβριο του 1982. Από το έτος 1990 κατέχει τη θέση της Διοικητικής Διευθύντριας του Νοσοκομείου, στην οποία τοποθετήθηκε με διαδοχικές αποφάσεις των αρμοδίων κάθε φορά οργάνων και σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
Από 1 Ιανουαρίου 2016 μέχρι την 22 Απριλίου 2016 παράλληλα με τα καθήκοντα της διοικητικής διευθύντριας ασκούσε και τα καθήκοντα της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου λόγω παύσης από τα καθήκοντά τους του τότε διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή, ενώ αντίστοιχα ο τότε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά του ασκούσε και τα καθήκοντα του Διοικητή του Νοσοκομείου.
Στο διάστημα 1/1/2016-31/3/2016, με την ιδιότητα της προέδρου του Δ.Σ, συγκάλεσε (9) συνεδριάσεις του Δ.Σ κατά τις οποίες εξετάσθηκαν συνολικά 298 θέματα των τριών νησιωτικών Νοσοκομείων Ρόδου-Κω-Καλύμνου.
Η κ. Αικατερίνη Χατζηστρατή, τοποθετήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου στη θέση της διοικήτριας την 22α Απριλίου 2016.
Με την αγωγή της η κ. Φουσιάνη διατείνεται ότι υπέστη άδικη αντιμετώπιση από την διοίκηση που της αφαίρεσε τα καθήκοντά της, μέχρι να δικαιωθεί από τα Διοικητικά Δικαστήρια.
Υποστηρίζει ότι επί μια ολόκληρη 10ετία από τις άριστες εκθέσεις τις οποίες είχε ως δημόσιος υπάλληλος βρέθηκε αντιμέτωπη με την απαξίωση της προσωπικότητάς της και με απαξίωση της προσπάθειας και της προσφοράς της στον υγειονομικό τομέα της Ρόδου.
Ισχυρίζεται ότι ο άδικος και αναιτιολόγητος διωγμός της, έφτασε μέχρι και της υποβιβάσεώς της από διοικητική διευθύντρια εις γραφέα- βοηθό φαρμακοποιού του Νοσοκομείου, ενώ επισημαίνει ότι την περίοδο από 24/11/2017 μέχρι και 16/1/2019 στερήθηκε το επίδομα θέσεως ευθύνης το οποίο ανερχόταν μηνιαίως στο ποσό των 450 ευρώ μικτά.
Η στέρησις του ως άνω ποσού υπήρξε μη νόμιμος, όπως τονίζει επικαλούμενη και την υπ’ αριθμ. Α514/2018 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς, η οποία την απεκατέστησε εις την διοικητική της θέση και ιεραρχία.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου