ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση με βιτριόλι – Ομόφωνα ένοχη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας η δράστις

news room 2 λεπτά ανάγνωση

Ομό­φω­να ένοχη για το κα­κούρ­γη­μα της από­πει­ρας αν­θρω­πο­κτο­νί­ας με εν­δε­χό­με­νο δόλο σε ήρεμη ψυ­χι­κή κα­τά­στα­ση κρί­θη­κε πριν από λίγα λεπτά από το Μει­κτό Ορ­κω­τό Δι­κα­στή­ριο της Αθή­νας η Έφη Κα­κα­ρά­τζου­λα για την επί­θε­ση με βι­τριό­λι βάρος της Ιω­άν­νας Πα­λιο­σπύ­ρου.

Επι­πλέ­ον κρί­θη­κε ενοχή και για το αδί­κη­μα της απεί­θειας.  Τα­κτι­κοί δι­κα­στές και ένορ­κοι ακο­λού­θη­σαν την πρό­τα­ση επί της ενο­χής που είχε δια­τυ­πώ­σει ο ει­σαγ­γε­λέ­ας της έδρας Χα­ρά­λα­μπος Μα­στο­ρα­ντω­νά­κης.

Στη συ­νέ­χεια το δι­κα­στή­ριο θα απο­συρ­θεί σε διά­σκε­ψη για την από­φα­ση του επί των ελα­φρυ­ντι­κών και συ­νέ­χεια για την ποινή της κα­τη­γο­ρου­μέ­νης . Στο άκου­σμα της από­φα­σης οι φίλες της Ιω­άν­νας που ήταν έξω από το δι­κα­στή­ριο ξέ­σπα­σαν σε κλά­μα­τα .

Νω­ρί­τε­ρα, ο συ­νή­γο­ρος της δρά­στριας είχε ζη­τή­σει την ανα­γνώ­ρι­ση του ελα­φρυ­ντι­κού του πρό­τε­ρου σύν­νο­μου βίου για την 36χρονη κα­τη­γο­ρού­με­νη της επί­θε­σης με βι­τριό­λι σε βάρος της Ιω­άν­νας Πα­λιο­σπύ­ρου.

Αντί­θε­τα, ο ίδιος στην αγό­ρευ­σή του ανέ­φε­ρε ότι δεν ζητεί από δι­κα­στές και ενόρ­κους να ανα­γνω­ρί­σουν στην κα­τη­γο­ρού­με­νη τα ελα­φρυ­ντι­κά της ει­λι­κρι­νούς με­τα­μέ­λειας . «Αν ,μπο­ρέ­σουν τα επό­με­να χρό­νια η Έφη και η οι­κο­γέ­νειά της να βοη­θή­σουν την Ιω­άν­να θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιω­άν­να είναι αξιο­πρε­πέ­στα­τη και η οι­κο­γέ­νειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιο­πρε­πής στη θέση της. Το ελα­φρυ­ντι­κό κύ­ριοι ένορ­κοι ανα­γνω­ρί­ζε­ται ανε­ξάρ­τη­τα από τη βα­ρύ­τη­τα της πρά­ξης» είπε ο κ. Κε­χα­γιό­γλου.

Στη συ­νέ­χεια επι­κα­λέ­στη­κε απο­φά­σεις δι­κα­στη­ρί­ων που έχουν ανα­γνω­ρί­σει σε δρά­στες ανά­λο­γων επι­θέ­σε­ων το αδί­κη­μα της βα­ριάς σκο­πού­με­νης σω­μα­τι­κής βλά­βης και όχι αυτό της από­πει­ρας αν­θρω­πο­κτο­νί­ας το οποίο απο­δό­θη­κε στην εντο­λέα του. Έκανε μά­λι­στα ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά και στην πρό­σφα­τη επί­θε­ση με καυ­στι­κό υγρό σε βάρος μη­τρο­πο­λι­τών στη Μονή Πε­τρά­κη, λέ­γο­ντας χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά: «Γιατί στον ιε­ρω­μέ­νο που έριξε δυο λίτρα βι­τριό­λι στους Μη­τρο­πο­λί­τες ασκή­θηε δίωξη για βαριά σκο­πού­με­νη βλάβη; Ήταν σφάλ­μα της ει­σαγ­γε­λί­ας η δίωξη που ασκή­θη­κε στην εντο­λέα μου. Η κα­τη­γο­ρού­με­νη ήθελε να τη σκο­τώ­σει ή να την τραυ­μα­τί­σει την Ιω­άν­να; Αυτό πρέ­πει να κρί­νε­τε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυ­μα­τί­σει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρό­πους αν ήθελε να τη σκο­τώ­σει.».

Κλεί­νο­ντας την αγό­ρευ­σή του ο κ. Κε­χα­γιό­γλου ανέ­φε­ρε πως η εντο­λέ­ας του έπεσε θύμα της εμ­μο­νής της, και ανέ­φε­ρε στο δι­κα­στρή­ριο: «Η κα­τη­γο­ρού­με­νη είναι ένοχη γιατί ερω­τεύ­τη­κε, γιατί πα­θιά­στη­κε με το λάθος άν­θρω­πο. Είναι ένοχη γιατί δε ζή­τη­σε τη βο­ή­θεια της φίλης της Κων­στα­ντί­νας (σ.σ. ξα­δέλ­φη της Ιω­άν­νας με την οποία η κα­τη­γο­ρού­με­νη είχε φι­λι­κή επαφή) για να ξε­κα­θα­ρί­σει το θέμα Είναι ένοχη γιατί ζή­λε­ψε και ορ­γί­στη­κε. Είναι ένοχη γιατί δε ζή­τη­σε τη βο­ή­θεια ει­δι­κού για να αντι­με­τω­πί­σει το πάθος της. Αντί για αυτό πή­γαι­νε στις χαρ­το­ρί­χτρες. Είναι ένοχη απέ­να­ντι στη Ιω­άν­να γιατί της κα­τέ­στρε­ψε την υγεία και το πρό­σω­πο της. Είναι ένοχη απέ­να­ντι στην οι­κο­γέ­νεια της Ιω­άν­νας και την οι­κο­γέ­νειά της και είναι ένοχη και απέ­να­ντι στο εαυτό της γιατί κη­λί­δω­σε το όνομά της και θα πε­ρά­σει στην ιστο­ρία ως βι­τριο­λί­στρια. Αλλά είναι αθώα για την από­πει­ρα αν­θρω­πο­κτο­νί­ας για την οποία κα­τη­γο­ρεί­ται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.