ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊος (19 – 25 Σεπτεμβρίου 2022): 434 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID-19

10 στην Π.Ε. Καρ­πά­θου – 137 στην Π.Ε. Κα­λύ­μνου – 164 στην Π.Ε. Κω

Την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς κα­τα­γρά­φη­καν 44.775 κρού­σμα­τα COVID-19 (4.292 ανά εκατoμμύ­ριο πλη­θυ­σμού: 24% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή) εκ των οποί­ων οι επα­να­λοι­μώ­ξεις αφο­ρούν το 26% των λοι­μώ­ξε­ων. Ο συ­νο­λι­κός αριθ­μός των λοι­μώ­ξε­ων από την έναρ­ξη της παν­δη­μί­ας ανέρ­χε­ται σε 4.920.192 εκ των οποί­ων 52.0% γυ­ναί­κες.

To Rt για την επι­κρά­τεια βάσει των κρου­σμά­των εκτι­μά­ται σε 0.98 (95% ΔΕ: 0.79 – 1.07).

Το σύ­νο­λο των ει­σα­γω­γών, στα νο­σο­κο­μεία της επι­κρά­τειας, την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς ήταν 819 ασθε­νείς (7μερος μ.ό.: 117, 0% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή), ενώ το σύ­νο­λο των εξι­τη­ρί­ων ανέρ­χε­ται σε 715 ασθε­νείς (7μερος μ.ο.: 102, -5% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή).3 Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νο­ση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι μέχρι τέλος της εβδο­μά­δας ανα­φο­ράς είναι 79 (63.3% άν­δρες) με διά­με­ση ηλι­κία 70 έτη και το 96.2% να έχει υπο­κεί­με­νο νό­ση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς κα­τα­γρά­φη­καν 97 θά­να­τοι ασθε­νών COVID-19 (9 ανά εκα­τομ­μύ­ριο πλη­θυ­σμού: -16% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή) εκ των οποί­ων οι 27 (28%) απε­βί­ω­σαν μετά την πα­ρέ­λευ­ση του­λά­χι­στον 29 ημε­ρών από την ημε­ρο­μη­νία ερ­γα­στη­ρια­κής επι­βε­βαί­ω­σης της λοί­μω­ξης COVID-19, ενώ από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κα­τα­γρα­φεί συ­νο­λι­κά 33.111 θά­να­τοι, με το 96.0% είχε υπο­κεί­με­νο νό­ση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Η διά­με­ση ηλι­κία των κρου­σμά­των είναι 38 έτη, ενώ η διά­με­ση ηλι­κία των θα­νό­ντων είναι 80 έτη.

Την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς, το πο­σο­στό θε­τι­κό­τη­τας ήταν 6,77% σε σύ­νο­λο 661.468 ερ­γα­στη­ρια­κών ελέγ­χων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταη­μέ­ρου να είναι 94.495 δείγ­μα­τα (7% εβδο­μα­διαία

με­τα­βο­λή). Από την 1η Ια­νουα­ρί­ου 2020 μέχρι 25 Σε­πτεμ­βρί­ου 2022 , στα ερ­γα­στή­ρια που διε­νερ­γούν ελέγ­χους για τον SARS-CoV-2 και που δη­λώ­νουν συ­στη­μα­τι­κά το σύ­νο­λο των δειγ­μά­των που ελέγ­χουν, έχουν συ­νο­λι­κά ελεγ­χθεί 12.585.378 (7μερος μ.ό.: 9.576, 3% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή) κλι­νι­κά δείγ­μα­τα ενώ από Μο­νά­δες Υγεί­ας και Κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ που διε­νερ­γούν

ελέγ­χους Rapid Ag έχουν ελεγ­χθεί 81.554.588 δείγ­μα­τα (7μερος μ.ό.: 84.920, 8% εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή).

Tην εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 983 δρά­σεις δειγ­μα­το­λη­πτι­κών ελέγ­χων από τις Κι­νη­τές Ομά­δες Υγεί­ας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποί­ες διε­νερ­γή­θη­καν 62.089 έλεγ­χοι Rapid Ag και ανευ­ρέ­θη­καν 7.603 θε­τι­κά (12%).

Στο Πί­να­κα  πα­ρου­σιά­ζε­ται τo σύ­νο­λο των κρου­σμά­των, ηε­πί­πτω­ση ανά 100.000 πλη­θυ­σμού καθώς και η εβδο­μα­διαία με­τα­βο­λή των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των COVID-19 ανά πε­ρι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα την εβδο­μά­δα ανα­φο­ράς σε σύ­γκρι­ση με την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.