Ειδήσεις

Τρίτη δόση εμβολίου: 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 ετών και υγειονομικούς- Ποιοι εξαιρούνται

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση του εμβολίου σε άτομα των 60 ετών. Αναλυτικά, τα εμβόλια που θα χορηγηθούν, ποιοι εξαιρούνται και τι ισχύει για Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου για τα άτομα ηλικίας 60 και άνω.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα ανοίγει για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Μάλιστα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως από την αναμνηστική δόση, εξαιρούνται συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε πως όσοι έχουν κολλήσει κορονοϊό και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου, είναι επαρκώς εμβολιασμένοι, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να κάνουν και τρίτη δόση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα χορηγηθεί το mrna εμβόλιο της Pfizer, ακόμη και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με Astrazeneca. Παρόλα αυτά, η Επιτροπή Εμβολιασμών κρατάει στάση αναμονής για το σκεύασμα της Johnson & Johnson, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί οι επίσημες συστάσεις.

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της εμβόλιο της Pfizer, είτε το εμβόλιο της Johnson & Johnson, σε όσα άτομα έχουν κάνει το μονοδοσικό.

Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής, η η αναμνηστική δόση χορηγείται τέσσερις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση στις παρακάτω ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου:

– Άτομα με μεταμόσχευση. Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων

– Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση

– Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

– Καρκίνος υπό αγωγή

– Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία και στην θεραπεία περιλαμβάνεται η χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλου τύπου θεραπεία

– Αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία

– Άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες ή άτομα με HIV λοίμωξη τα οποία έχουν CD4 κάτω από 200

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου