Αθλητικά

Τα μέτρα ασφάλειας της Historica

Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και για το λόγο αυτό οι διοργανωτές της Historica (θα γίνει στη Ρόδο από 10 έως 13 Οκτωβρίου) έχουν ως βασικό στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς απρόοπτα κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής βόλτας μέχρι το Θεολόγο, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Μετά τη συνάντηση με τον διοικητή της τροχαίας κ. Γιώργο Στέργου, οι διοργανωτές της Historica (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης, Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου) έχουν ήδη εξασφαλίσει τις μοτοσυκλέτες που θα συνοδεύσουν το «κομβόι» της Historica. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία σημαντική βοήθεια προσέφερε ο χορηγός της Historica, το Water Park και η αλυσίδα ξενοδοχείων Esperia Group. Οι μοτοσυκλέτες θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες είτε στη μεγάλη διαδρομή των 50 χιλιομέτρων μέχρι το Θεολόγο (και επιστροφή) είτε στη μικρότερη με το γύρο της πόλης. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Historica και αυτές τις μέρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ»
Οι διοργανωτές της Historica έχουν ήδη φροντίσει ώστε κατά τις πρωινές ώρες να επισκεφτούν σχολεία την έκθεση παλιού ποδηλάτου, που θα φιλοξενηθεί στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο. Μάλιστα, αξιωματικοί του τμήματος Τροχαίας θα ενημερώσουν τα παιδιά για την οδηγική ασφάλεια, μοιράζοντας έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα. Για μία ακόμη χρονιά, την Historica θα επισκεφτούν δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Ρόδου, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ποδήλατα που χρησιμοποιούσαν οι… παππούδες τους πριν από πολλά χρόνια αλλά και να ενημερωθούν μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ποδηλασία πριν από πολλά χρόνια στο νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου