ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία – Συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Π.Α. στη Νέα Αγχίαλο – Απομακρύνονται τα F-16

news room 1 λεπτό ανάγνωση
unnamed-462-1080x607

Με­γά­λες δια­στά­σεις έχει πάρει η φωτιά στη Μα­γνη­σία, καθώς υπήρ­ξαν νέες ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις με απο­τέ­λε­σμα να εκ­κε­νω­θούν και πάλι οι­κι­σμοί, ενώ ισχυ­ρές εκρή­ξεις ση­μειώ­νο­νται σε απο­θή­κη πυ­ρο­μα­χι­κών στη Νέα Αγ­χί­α­λο.

https://www.youtube.com/watch?v=QoAUUzR_mf0

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες, η απο­θή­κη με τα πυ­ρο­μα­χι­κά ανή­κει στην Πο­λε­μι­κή Αε­ρο­πο­ρία και βρί­σκε­ται τέσ­σε­ρα χι­λιό­με­τρα βο­ρειο­δυ­τι­κά της Αγ­χιά­λου.

Κατά τις ίδιες πηγές, πα­ρό­τι ο χώρος φυ­λασ­σό­ταν από πυ­ρο­σβε­στι­κά οχή­μα­τα, η πυρ­κα­γιά μπήκε στο στρα­τό­πε­δο των πυ­ρο­μα­χι­κών, λόγω των πολύ ισχυ­ρών ανέ­μων. Το στρα­τό­πε­δο έχει εκ­κε­νω­θεί και οι πυ­ρο­σβε­στι­κές δυ­νά­μεις, όπως και όποιος άλλος βρι­σκό­ταν στο ση­μείο, έχει απο­μα­κρυν­θεί. Ξε­κί­νη­σε και η τμη­μα­τι­κή απο­μά­κρυν­ση των μα­χη­τι­κών F-16 που βρί­σκο­νται στο αε­ρο­δρό­μιο.

«Η πυρ­κα­γιά μπήκε στον χώρο στρα­το­πέ­δου στην Νέα Αγ­χί­α­λο» σύμ­φω­να με επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση του ΓΕΕΘΑ.

Η απο­θή­κη έχει σφρα­γι­στεί και έχει ση­μά­νει συ­να­γερ­μός ώστε να απο­μα­κρυν­θεί το προ­σω­πι­κο από το ση­μείο, σύμ­φω­να με το ρε­πορ­τάζ.

Στην πε­ριο­χή επι­κρα­τεί πα­νι­κός, ακού­γο­νται και νέες εκρή­ξεις, ενώ τις πρώ­τες είδαν οι εθε­λο­ντές που από θα­λάσ­σης κα­τευ­θύ­νο­νται στην Κρι­θα­ριά για να πα­ρα­λά­βουν πο­λί­τες.

Ο επι­κε­φα­λής της Λέ­σχης Ει­δι­κών Δυ­νά­με­ων Μα­γνη­σί­ας κ. Ηλιό­που­λος δή­λω­σε πως η κα­τά­στα­ση είναι έκρυθ­μη.

Σύμ­φω­να με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνω­στά, κά­ποιοι πο­λί­τες στην Αγ­χί­α­λο τραυ­μα­τί­στη­καν από τα θραύ­σμα­τα των τζα­μιών που έσπα­σαν και τέσ­σε­ρα ασθε­νο­φό­ρα βρί­σκο­νται στην Αγ­χί­α­λο.

Από τις εκρή­ξεις έχουν σπά­σει τζά­μια σε πολλά σπί­τια κυ­ρί­ως της Νέας Αγ­χιά­λου, ενώ το ωστι­κό κύμα που έφθα­σε στον Βόλο έκανε πολ­λούς κα­τοί­κους να βγουν από τα σπί­τια.

Εντο­λή ΕΛ.ΑΣ. για άμεση εκ­κέ­νω­ση, φόβοι για νέο ωστι­κό κύμα

Νέα με­γά­λη έκρη­ξη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πριν από λίγο στην πε­ριο­χή της Νέας Αγ­χιά­λου, σε συ­νέ­χεια εκρή­ξε­ων νω­ρί­τε­ρα σε απο­θή­κη πυ­ρο­μα­χι­κών.

Πλέον εκ­φρά­ζο­νται φόβοι για νέο με­γά­λο ωστι­κό κύμα. Η Αστυ­νο­μία έχει δώσει εντο­λή για άμεση εκ­κέ­νω­ση της πε­ριο­χής.

Οι δυ­νά­μεις του Λι­με­νι­κού που βοη­θούν στην εκ­κέ­νω­ση στη Νέα Αγ­χί­α­λο

Σκά­φος του λι­με­νι­κού συ­ντο­νί­ζει τις προ­σπά­θειες απο­μά­κρυν­σης πο­λι­τών από το λι­μά­νι της Νέας Αγ­χιά­λου προς το λι­με­ναρ­χείο του Βόλου, εξαι­τί­ας της πυρ­κα­γιάς που έχει πε­ρι­κυ­κλώ­σει την πε­ριο­χή.

Οι κά­τοι­κοι της Νέας Αγ­χιά­λου, είτε έφευ­γαν οδι­κώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιω­τών και δια­σω­στών που ει­δο­ποί­η­σαν στε­λέ­χη του Λι­με­νι­κού. Σύμ­φω­να με την πυ­ρο­σβε­στι­κή, η φωτιά πλη­σιά­ζει απει­λη­τι­κά το λι­μά­νι της πε­ριο­χής, ενώ ο φόβος των πο­λι­τών εντεί­νε­ται από τις απα­νω­τές εκρή­ξεις που ακού­γο­νται από τον χώρο απο­θή­κης της 111 Πτέ­ρυ­γας Μάχης της Πο­λε­μι­κής Αε­ρο­πο­ρί­ας.

Στε­λέ­χη του λι­με­νι­κού έχουν ανα­λά­βει την επι­βί­βα­ση των πο­λι­τών στα σκάφη ιδιω­τών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συ­γκε­ντρω­θεί στο λι­μά­νι. Οι πο­λί­τες με­τα­φέ­ρο­νται στο λι­με­ναρ­χείο του Βόλου για κα­τα­μέ­τρη­ση και εν συ­νε­χεία στο Εκ­θε­σια­κό Κέ­ντρο του Βόλου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.