Ειδήσεις

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΡΟΔΑ

Απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ έδωσε χτες, ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Παρασκευάς.
«Όπως είναι γνωστό, ξεκίνησε ήδη η τουριστική σεζόν στην Ρόδο και η κίνηση αυξάνεται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται και η κίνηση με τα λεωφορεία της ΡΟΔΑ. Εμείς έχουμε ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες συντηρήσεις των λεωφορείων του στόλου μας και βρισκόμαστε εν αναμονή της παραλαβής των τριών μεταχειρισμένων δωδεκάμετρων οχημάτων, για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Περιμένουμε μέχρι το τέλος του μηνός Ιουνίου, να μας τα παραδώσει ο ανάδοχος διότι είναι η καταληκτική προθεσμία. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε, θα πρέπει να μας τα παραδώσει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο» όπως είπε.
Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αναφέρθηκε και στην αγορά νέων στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων όπου ολοκληρώθηκε ήδη ο σχετικός διαγωνισμός για 16 στέγαστρα τα οποία θα έχουν ενσωματωμένη και πινακίδα τηλεματικής. Στις επόμενες 15 ημέρες, αναμένεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που είχε μειοδοτικό χαρακτήρα.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση των υφισταμένων στάσεων λεωφορείων –αν και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα: «Τα οικονομικά μεγέθη είναι τεράστια και αποτρεπτικά για την ΡΟΔΑ όσον αφορά την αλλαγή και συντήρησή τους εάν θέλουμε να μιλάμε για το σύνολο των στάσεων λεωφορείων σε όλο το νησί. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και ιδιώτες που θα ενδιαφερθούν να διαφημιστούν ώστε να τους παρέχουμε όσες στάσεις θέλουν για να διαφημίζονται τους για τρία χρόνια και να έχουμε ανταπόδωση ως Δήμος Ρόδου».
Από εκεί και πέρα, η επιχείρηση πραγματοποίησε διαγωνισμό για μίσθωση τουριστικού τρένου στην περιοχή Αφάντου, καθώς εκτελεί συγκοινωνιακό έργο και είναι απαραίτητη η παρουσία του. «Επειδή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα που μας καθυστέρησε, προχωρήσαμε σε προφορικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωσή του. Εκτιμώ πως στις επόμενες δέκα ημέρες που λήγει η προθεσμία, θα έχουμε και τον ανάδοχο».
Τέλος σχετικά με τα προσωπικό, ο κ. Παρασκευάς είπε ότι η ΔΕΣ ΡΟΔΑ βρίσκεται εν αναμονή νέων προσλήψεων. «Πριν δέκα μέρες πήραμε την σχετική έγκριση από το υπουργείο και στείλαμε την πρότασή μας στο ΑΣΕΠ για να προκηρύξουμε τη νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου που θα αφορά 31 εργαζόμενους με οκτάμηνες συμβάσεις (οδηγούς, εκδότες εισιτηρίων και μηχανικούς). Μόλις προσληφθούν οι οδηγοί θα είμαστε σε θέση να επανασχεδιάσουμε τα δρομολόγια τα οποία θα είναι πλέον σε πλήρη ανάπτυξη ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες και η κίνηση είναι τεράστια» όπως κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου