Η Ράνια Ρεμπούλη είναι η ανερχόμενη δύναμη στις μεγάλες αποστάσεις και εκπροσώπησε την χωρά μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Η αθλήτρια της Stoiximan Running Team από μικρή ηλικία, ξεχώρισε για τις επιδόσεις της στους αγώνες αντοχής, με πιο χαρακτηριστικό αγώνισμα τα 3 χλμ. με φυσικά εμπόδια. Το 2011, κατέκτησε την 5η θέση στα 10 χλμ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στην Οστράβα, με χρόνο 34.15.15, καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από το 1986.

Το ντεμπούτο

Το ντεμπούτο της σε μαραθώνιο έγινε το 2014 στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 2.51.23. Η εξέλιξή της ήταν δεδομένη, και μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με το 2.39.52 που σημείωσε στον αγώνα του Βερολίνου.

Η ανοδική πορεία της Ράνιας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς το Δεκέμβριο του 2015 αποτέλεσε την πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδό της στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το 2016 ήταν πρώτη Ελληνίδα και 3η γενικής με 2.49.24, ενώ το 2017 πέτυχε την τρίτη διαδοχική της νίκη με 2.49.06 και ήταν 4η γενικής.

Όπως η ίδια δηλώνει, στόχος της είναι σε κάθε αγώνα να είναι όλο και καλύτερη.

2η στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος κατέκτησε τη 2η θέση στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την 1η Απριλίου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των αποστάσεων Παναγιώτης Χαραμής, μίλησε πριν από λίγες ημέρες για τη Ράνια Ρεμπούλη: «Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα σε καλή κατάσταση. Ελπίζω μέσα στον επόμενο μήνα να καταφέρει να ετοιμαστεί αγωνιστικά ώστε να πιάσει το όριο σε κάποιον από τους αγώνες στο εξωτερικό. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ούτε τραυματισμού, ούτε ο καιρός, απλώς δεν είναι έτοιμη τώρα. Θέλουμε δουλειά ώστε να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ