Την 25η Μαρτίου άνοιξε επίσημα η τουριστική περίοδος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ποδαρικό έκαναν 85 τουρίστες από την Βιέννη οι οποίοι επέβαιναν σε πτήση της Austrian Airlines, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τοπικούς φορείς και συλλόγους.
Προφανώς όμως, έχει προκληθεί μπέρδεμα σχετικά με τους πρώτους τουρίστες της φετινής σεζόν. Το Σάββατο 24/3 αφίχθη στο Διαγόρας της Ρόδου πτήση της Aegean Airlines από τη Βασιλεία της Ελβετίας μεταφέροντας μεγάλο αριθμό επιβατών. Η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν καταχωρημένη ως τσάρτερ αλλά ως “extra πτήση” και ίσως γι’ αυτό το λόγο να πέρασε απαρατήρητη. Είναι όμως γεγονός ότι ποδαρικό έκαναν τελικά οι Ελβετοί και όχι οι Αυστριακοί.
Κατά τα λοιπά, την Κυριακή προσγειώθηκαν συνολικά τέσσερις πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Πέρα από τους Αυστριακούς, αφίχθησαν Σουηδοί, Βέλγοι και Άγγλοι. Όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης κ. Σπύρος Δεληγιάννης, η σεζόν έχει ξεκινήσει κανονικά και οι πτήσεις θα πυκνώσουν τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξεκινήσαμε φέτος νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως. Την Κυριακή είχαμε συνολικά τέσσερις πτήσεις τσάρτερ με πρώτη της Austrian Airlines. Το Σάββατο είχαμε και μία πτήση της Aegean από την Βασιλεία. Σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι πτήσεις. Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ρυθμοί».
Σημειώνεται ότι πέρυσι διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Ρόδου περισσότεροι από 5 εκατ. επιβάτες. Φέτος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτός. Οι χρονοθυρίδες που έχουν κλήσει οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή) αύξηση 7% έως 8% και αν δεν υπάρξουν ακυρώσεις, αναμένεται να καταρριφθεί φέτος κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφίξεων. Το «Διαγόρας» είναι καθ’ όλα έτοιμο να διαχειριστεί την αύξηση αυτή.
«Τα σλοτς παρουσιάζουν αύξηση 7-8%. Δεν ξέρουμε εάν χρησιμοποιηθούν 100% σίγουρα όμως αναμένουμε αύξηση των αφίξεων. Η ΥΠΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό διακινούμενων επιβατών και πτήσεων. Πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να ενισχύσουμε τον τομέα της ΥΠΑ λόγω των αυξημένων αναγκών. Όμως ακόμη και αν δεν γίνει αυτό, θα ανταποκριθούμε επαρκώς στη μεγάλη κίνηση», είπε ο κ. Δεληγιάννης.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα μία σειρά παρεμβάσεων στο αεροδρόμιο από τη Fraport. Αυτές οι παρεμβάσεις αναμένεται να ενισχύσουν τη λειτουργικότητα του αεροδρομίου και να συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Τα συνεργεία δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, σύντομα θα είναι ορατές οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι παρεμβάσεις στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Στη Ρόδο δεν χρειάστηκε να κλείσει το αεροδρόμιο, όπως στην Κω για να γίνουν οι εργασίες. Το μήκος του διαδρόμου στο νησί μας είναι μεγαλύτερο απ΄ ό,τι στην Κω και οι εργασίες εξελίσσονται τμηματικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ