Τοπικές Ειδήσεις

Να αλλάξει η εικόνα της πόλεως προσπαθεί η δημοτική αρχή Ρόδου

«Οάσεις πρασίνου» στην καρδιά της πόλης αποτελούν τα παρτέρια στην Πλατεία Αντιναυάρχου Ιωαννίδη πίσω από την Περιφέρεια καθώς επίσης στην πλατεία γύρω από το Ενυδρείο. Η ανάπλασή τους έγινε από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο της επιθυμίας που έχει εκφραστεί από τον ίδιο τον δήμαρχο, Αντώνη Καπουράκη προς τους συνεργάτες του για την ανάδειξη των χώρων πρασίνου.
«Πραγματοποιήθηκε η αναβάθμιση δύο χώρων πρασίνου στην πόλη μας. Πρόκειται για δύο χώρους εγκαταλελειμμένους για πολλά χρόνια… Ο ένας είναι η πλατεία του Ενυδρείου και ο άλλος είναι η Πλατεία Αντιναυάρχου Ιωαννίδη. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, κ. Γεραβέλης είναι στην ουσία ο εμπνευστής της αρχιτεκτονικής αναβάθμισης του τοπίου, έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Προηγήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις στην υπηρεσία μας για να προχωρήσει η δράση αυτή, έπειτα από την επιθυμία του δημάρχου να προχωρήσει η ανάπλαση των χώρων πρασίνου σε κεντρικά σημεία της πόλης και ευρύτερα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πρασίνου, Παναγιώτης Σταμάτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης. Θα ξεκινήσουν από τον πεζόδρομο της 7ης Μαρτίου μέχρι και τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης και θα επεκταθούν σε άλλες περιοχές. Ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι στον νέο προϋπολογισμό περιλαμβάνεται μεγαλύτερο κονδύλι για τις αναπλάσεις πρασίνου. «Δυστυχώς, αυτοί οι χώροι είχαν εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια και αδικούσαν την εικόνα της πόλης μας. Εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα αυτή και ελπίζω να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.


«Πρόκειται για δύο ιδιαίτερους χώρους, δύο μοναδικά σημεία στο κέντρο της πόλης. Όντως, ήταν παραβλεμένοι για πολύ καιρό, σε σημείο που μπορεί ο κόσμος να μην αντιλαμβανόταν την ομορφιά τους. Με την ανάπλαση που έχει γίνει, ευχόμαστε να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας πόσο όμορφοι είναι οι χώροι αυτοί και ελπίζουμε όλος ο κόσμος να τους φερθεί ανάλογα», δήλωσε ο κ. Σπύρος Γιαραβέλης προϊστάμενος της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για απλές παρεμβάσεις που καταφέρνουν ωστόσο με ελάχιστα μέσα να χαρίσουν μία πιο «φρέσκια» εικόνα στο χώρο. Όπως είπε ο κ. Σταμάτης, συνδυάστηκαν ακόμη και τα ιδιαίτερα στοιχεία του κτηρίου της Περιφέρειας με τα στοιχεία που τοποθετήθηκαν στα παρτέρια στην Πλατεία Αντιναυάρχου Ιωαννίδη. «Η σύνδεση του συγκεκριμένου κτηρίου με τον περιβάλλοντα χώρο είναι εξαιρετικά επιτυχημένη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, ο οποίος σε σχετική ερώτηση που του έγινε, απάντησε ότι η παραμέληση αυτών των χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχε να κάνει προφανώς και με την έλλειψη βούλησης και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μποτσας ιωαννης    27.01.2021 15:49

    Ολα αυτα ειναι ωραια.Το κτιριο της νομαρχειας ποτε θα ανακαινισθει?

  • Yiannis    27.01.2021 08:44

    Εξαιρετική προσπάθεια καλλωπισμού στο πάρκο – πεζόδρομο της πλατείας μπροστά από το ενυδρείο. Υπέροχη η βόλτα και το παιχνίδι των μικρών παιδιών. Όμως ανοικτό και για όλους τους ασυνείδητους, οι οποίοι κόβουν βόλτες με τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα μέσα στα διαδρομάκια, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι παραβιάζουν τη σήμανση και την ύπαρξη περιπατητών και μικρών παιδιών που παίζουν. Πρέπει οπωσδήποτε να επανατοποθετηθούν οι μπάρες ελεγχόμενης πρόσβασης, πριν να έχουμε κάποιο ατύχημα.

Σχολιασμός άρθρου