Ειδήσεις

Το 80% των μαθητών Λυκείου συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα

Ακόμα και οικογένειες με εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που φτάνει τα 500 ευρώ μηνιαίως κατά 35% παρέχουν στα παιδιά τους εκπαιδευτική υποστήριξη εκτός σχολείου
Έρευνα για τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την οποία 4 στους 5 μαθητές (80%) έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου, παρουσίασε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσής του,

Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία PALMOS ANALYSIS και αφορούσε τον «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της κρίσης. Σύμφωνα με αυτή ο κύριος όγκος των μαθητών που δεν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις προέρχονται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας αποτέλεσε το στοιχείο, ότι ακόμα και οικογένειες με εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που φτάνει τα 500 ευρώ μηνιαίως κατά 35% παρέχουν στα παιδιά τους εκπαιδευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, ενώ το ποσοστό αυτό γίνεται συντριπτικό και φτάνει το 94% για οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα πάνω από 2.000 ευρώ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) από τις 11 Δεκεμβρίου 2013 – 19 Ιανουαρίου 2014 σε όλη τη χώρα σε δείγμα 534 γονείς και κηδεμόνες αποφοίτων Ενιαίου Λυκείου της τελευταίας πενταετίας (από το 2009 και μετά), άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων το 84% των μαθητών στις αστικές και ημιαστικές περιοχές κάνει φροντιστήριο ενώ το πσοσοστό αυτό μειώνεται στο 70% στις αγροτικές περιοχές.

Τους μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις βράβευσαν μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η ευρωβουλευτής και επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών καθηγητών και καθηγητής Ιατρικής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο βουλευτής της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Μίμης Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε και το Δ.Σ των φροντιστών του νομού Δωδεκανήσου για την πραγματικά εξαιρετική πρωτοβουλία του να παρέχει εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και on line εκπαίδευση στους μαθητές της ακριτικής Τήλου.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου