Ρεπορτάζ

Ενεργοί πολίτες καταγράφουν τα… Στραβά κι Ανάποδα και βάζουν τα γυαλιά σε ασυνείδητους και αρμόδιους!!

Τα… στραβά κι ανάποδα της Ρόδου, καταγράφουν καθημερινά οι πολίτες από την μια άκρη του νησιού ως την άλλη και τα αναρτούν σε ομάδα του facebook προκειμένου όχι μόνο να στηλιτεύσουν την συμπεριφορά ανεγκέφαλων αλλά και των υπηρεσιών, που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους αλλά μέσω της δημοσιοποίησης να δοθούν λύσεις!
Η ομάδα «Στραβά κι Ανάποδα Ρόδου» αριθμεί ήδη περίπου 1.500 μέλη, που καθημερινά είτε δημοσιοποιούν τα κακώς κείμενα της περιοχής μας σε όλη τη Ρόδο, απαθανατίζοντάς τα είτε γνωστοποιούν και σχολιάζουν καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της τρέλας.
Όπως σημειώνει ο διαχειριστής κ. Γιώργος Μανωλάς «Η σελίδα φτιάχτηκε για να κάνουμε τη Ρόδο και τη ζωή μας κατ’ επέκταση καλύτερη».
Στην ομάδα «Στραβά κι Ανάποδα Ρόδου», όπου συνεχώς εγγράφονται νέα μέλη μπορεί κανείς με μια ματιά στις φωτογραφίες που αναρτώνται καθημερινά, να αντιληφθεί τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που εκτυλίσσονται γύρω μας είτε από συμπολίτες μας που αδιαφορούν για τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κοινωνικό σύνολο, είτε από υπηρεσίες που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Σε μια εποχή που η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός επεκτείνονται, υπάρχουν συμπολίτες μας που αποφάσισαν να μην μείνουν άπραγοι και με όπλο την τεχνολογία, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
Η δημοσιοποίηση πολλές φορές έρχεται να δώσει λύση, σε όσα μας δυσκολεύουν την ζωή αλλά και δυσφημούν τη Ρόδο στα μάτια των ξένων επισκεπτών μας.
Δυστυχώς, η ζημιά που γίνεται ακόμα και από τις μικρές καθημερινές αστοχίες, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο μπορούμε να αντιληφθούμε κι αν εμάς μας ξενίζουν οι εικόνες που βλέπουμε στα «Στραβά κι Ανάποδα Ρόδου», είναι να απορεί κανείς πόσο μεγαλύτερη εντύπωση θα προκαλούν αυτές, στα μάτια των επισκεπτών μας.
Εύκολα μπορεί να κανείς να επιρρίπτει ευθύνες μόνο στις υπηρεσίες που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά να που μέσα από τα «Στραβά κι Ανάποδα Ρόδου» προκύπτει ότι κι εμείς οι ίδιοι με την συμπεριφορά μας ως πολίτες δημιουργούμε προβλήματα, που καμία υπηρεσία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου