Ειδήσεις

Στάση αναμονής από τη Ν.Δ. μετά την εκλογή Κασσελάκη

Το Μαξίμου κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις

Στάση αναμονής τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου έναντι του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, όπως φάνηκε χθες από το πρώτο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, όταν ρωτήθηκε για την εκλογή του 35χρονου στην ηγεσία του κόμματος. Αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως αυτό που αναμένει η κυβέρνηση είναι η χώρα να αποκτήσει «μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στον δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού», καταλήγοντας πως «η αντιπαράθεσή μας με τον κ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική», γι’ αυτό «και αναμένουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του σε όλα τα μεγάλα ζητήματα αλλά και τα ζητήματα συνολικά που απασχολούν τους πολίτες».

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν τη «συμπόρευση» του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με «εκφραστές της ρητορικής μίσους και ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη».
Η αναφορά αποτελεί ουσιαστικά μια έμμεση αιχμή για τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο κ. Κασσελάκης αυτόν τον ένα μήνα από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Αρμόδιες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν πως όλο αυτό το διάστημα ο κ. Κασσελάκης δεν εξέφρασε καμία πολιτική θέση, καθώς προτίμησε να πορευτεί με όρους επικοινωνιακούς που του έδωσαν μεν τη νίκη, δεν έδωσαν όμως πολιτικές απαντήσεις. «Πρόκειται για ένα πρόσωπο άγνωστο», προσθέτει η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως αναγκαστικά το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να αποκαλυφθεί και να μιλήσει πολιτικά.

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη
Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ τον κάλεσε και σε τετ α τετ συνάντηση, σε μια κίνηση με έντονη θεσμικότητα. Το ίδιο είχε κάνει και όταν εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έχει αποδεχθεί τότε την πρόταση. Από το Μαξίμου πάντως τονίζουν πως η συμπόρευση του κ. Κασσελάκη «με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους» αλλά «και με ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη» (εννοώντας τον κ. Παππά) δημιουργεί έναν υπαρκτό φόβο πως η τοξικότητα που χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ τα περασμένα χρόνια δεν θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αλλά θα εξακολουθήσει να αποτελεί κεντρικό πυρήνα της φιλοσοφίας του κόμματος.

Πρώτη απόπειρα

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έθεσε μία ακόμη παράμετρο της εκλογής Κασσελάκη, που είναι η απουσία του από την ελληνική Βουλή. «Στο Κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όλες οι μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο κόσμος και η απουσία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα –σχεδόν τέσσερα χρόνια– του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτή τη διαδικασία σίγουρα συνιστά ένα σοβαρό θεσμικό μειονέκτημα», ανέφερε. Οπως συμπεραίνεται στη Νέα Δημοκρατία ήδη έκαναν μια πρώτη –ήπια– απόπειρα αποδόμησης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως τηρούν στάση αναμονής για να δουν τα επόμενα βήματα και το πώς θα πολιτευτεί ο νέος πρόεδρος.

Οι ίδιες πηγές πάντως σημείωναν στην «Κ» πως το βασικότερο θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος πρόεδρός του, αλλά το πώς θα κινηθεί η ίδια η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Η αίσθηση είναι πως εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει το πρόγραμμά της και διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πιθανές νέες εισαγόμενες κρίσεις, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στην αντιπολίτευση να μπορέσει να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου