Ειδήσεις

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017

Με μεγάλη επιτυχία και με κορυφαία εκδήλωση – αφιέρωμα στην τοπική παράδοση και γαστρονομία, γιορτάσθηκε και φέτος από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, μπροστά στο Δημαρχείο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ετοίμασαν ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ήδη σε πολλές περιοχές του νησιού από τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 29 του μήνα.

Πρόγραμμα που αναφέρεται τόσο στους επισκέπτες της Ρόδου όσο και στους Ροδίτες, καλωσορίζοντας έτσι θερμά και τιμώντας όλους όσους επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους αλλά και όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα συμβάλλουν για την όσο το δυνατό πιο ευχάριστη διαμονή των τουριστών στο νησί μας.

Από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στη Ρόδο ήταν και αυτή του περασμένου Σαββάτου, που είχε ως επίκεντρο την τοπική μας παράδοση και τον εναλλακτικό τουρισμό. Μέσω αυτής και σε συνεργασία με ντόπιους επιχειρηματίες, δόθηκε η ευκαιρία αφενός της παρουσίασης και προβολής διαφόρων παραγωγικών κλάδων και αφετέρου γνώρισαν οι επισκέπτες του νησιού μας και θυμηθήκαμε όλοι μας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής του νησιού, αλλά και παρασκευής των τοπικών μας προϊόντων.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου λέγοντας μεταξύ άλλων:

« Όλες οι ενέργειες και οι δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου έχουν ως κύριο γνώμονα την ανάδειξη του νησιού ως μοναδικού προορισμού όχι μόνον το καλοκαίρι, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ρόδος εξάλλου είναι ένα νησί που, έχοντας κατακτήσει περίοπτη θέση στον κατάλογο των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, τείνει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια να γίνει μόνιμος πόλος έλξης και άλλων μορφών τουρισμού, του εναλλακτικού τουρισμού και όλων των μορφών που αυτός περιλαμβάνει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου