Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ενωση Αστυνομικών και Λιμενικού Σώματος στην Κω

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου αλλά και Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Κω, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί, με την ανεξέλεκτη εισροή λαθρομεταναστών αλλά και άλλων προβλημάτων.
Όπως δήλωσε στην κάμερα ο κ.Κυδωνάκης Αντώνης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β.Δωδεκανήσου «Διαμαρτυρόμεθα για τους κρατούμενους για τις άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο Αστυνομικό τμήμα, για την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών και για τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την υγεία των συναδέλφων. Στην συνέχεια τόνισε ο κ.Κυδωνάκης ότι έχουμε κάνει υπόμνημα προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη τον κ.Κικίλια ,απάντηση δεν έχουμε πάρει, έχουμε προβεί τονίζει σε συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή, και με τις υπόλοιπες Αρχές του τόπου ώστε αν είναι δυνατόν να εξεβρεθεί κατάλληλος χώρος να μεταφερθούν οι μετανάστες από το Αστυνομικό τμήμα σε χώρο για μια προσωρινή παραμονή..»
Στη συνέχεια ο κ.Γερακαράκος Γρηγόρης Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων τόνισε : «…Για άλλη μια φορά σε ένα τεράστιο πρόβλημα η πολιτεία είναι απών και αφήνει για άλλη μια φορά τον Αστυνομικό , τον Λιμενικό στα δύσκολα….Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όμως δεν βλέπω τονίζει μια σοβαρότητα από το Ελληνικό κράτος… στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές… και δεν υπάρχει η στοιχειώδης ένας τόπος προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων…»
Ο κ.Καψάλης Βασίλης, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Δωδεκανήσου Βορείου και Νοτίου τόνισε «…ζητάμε το αυτονόητο, έναν προσωρινό χώρο φύλαξης, δυστυχώς τονίζει διαπιστώσαμε ότι οι τοπικοί φορείς είναι απόντες… τι εικόνα θα βγάλουμε έξω εμείς όταν θα έρθουν οι τουρίστες… θα τραβήξει πέντε φωτογραφίες… και θα το παρουσιάσει στην Ευρώπη… για τι τουρισμό μιλάμε …»
Τέλος ο κ.Δαφέρμος Μενέλαος, μέλος του Δ.Σ Ενωσης Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης δήλωσε ότι «… Είμαστε οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε περιστατικά λαθρομετανάστευσης είμαστε εμείς τονίζει που στο διάστημα των 2 μηνών… έχουμε ανασύρει από του «Χάρου τα δόντια» μέσα από τη θάλασσα παραπάνω από 450 δυστυχείς ανθρώπους…»

kosvoice.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου