Τοπικές Ειδήσεις

Εξομαλύνεται η κατάσταση με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στη Ρόδο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται ανελλιπώς σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση του Ε.Ο.Δ.Υ. προκειμένου να στελεχωθούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας στην Ρόδου και να συνεχίσουν το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους οργανώνοντας καθημερινά δράσεις δειγματοληψίας και διενέργειας ελέγ-χων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου-Rapid test, σε κεντρικά και προσβάσιμα σημεία της πόλης ή κοινοτήτων, όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε rapid test και να ενημερωθούν, εν συνεχεία, για το αποτέλεσμα, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, απομόνωση και περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ από την ερχόμενη εβδο-μάδα θα βρίσκονται καθημερινά στο καθιερωμένο σημείο στο Παλαιό Νο-σοκομείο διενεργώντας δειγματοληψίες Rapid test στους ενδιαφερόμενους πολίτες καθώς και σε περιφερειακά σημεία στην πόλη και τα χωριά .

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη δήλωσε : « Η συνερ-γασία με τον ΕΟΔΥ είναι δεδομένη και αφμίδρομη, προς όφε-λος της Δημόσιας Υγείας και των πολιτών. Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις Κινητές Ο-μάδες στη Ρόδο ,συνεργαστήκαμε με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Πα-ναγιώτη Αρκουμανέα για την αναζήτηση του κατάλληλου προσωπι-κού για τη στελέχωση τους. Μετά από εξαντλητική αναζήτηση μετα-ξύ των επαγγελματιών υγείας, από σήμερα υπάρχουν ξανά δύο Κι-νητές Ομάδες που θα εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, για τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου-Rapid test δωρεάν .»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου