Αθλητικά

Wheels bike shop MTB Challenge: Σήμερα ο αγώνας

Σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας «Wheels bike shop MTB Challenge» που διοργανώνει ο Α.Ο. Ανταίος στην περιοχή της Κρεμαστής.
Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή επτά σύλλογοι και συγκεκριμένα, εκτός από τον διοργανωτή Α.Ο. Ανταίος, ο Γ.Σ. Διαγόρας, ο Ροδήλιος, ο Έλαφος, ο Π.Ο. Κω, ο Φιλίνος και ο Κωακός Π.Ο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης της διοργάνωσης, όπως και το αγωνιστικό πρόγραμμα που είναι τα ακόλουθα:
«Ο Α.Ο. Ανταίος διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας ‘’WHEELS bike shop MTB Challenge 1’’ το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στην Κρεμαστή της Ρόδου, ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ) και Sportive
Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για το 2021 και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Η διαδρομή περιλαμβάνει αγροτικούς δρόμους και τεχνικά μονοπάτια.
• Cross Country Olympic (XCO) απόσταση στροφής: 3.120μ. Οι κατηγορίες, που θα αγωνιστούν• στην XCO θα πραγματοποιούν μια στροφή XCC, ως starting loop και στην συνέχεια θα μπαίνουν στην διαδρομή XCC
• Cross Country Short Track (XCC) για την κατηγορία Μίνι, απόσταση στροφής: 1000μ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εκκίνησης/Τερματισμού: Ρόδος, περιοχή: Κρεμαστή.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της Ε.Ο.Π. που και έχουν εκδώσει δελτίο αθλητικής ιδιότητας για το 2021, και κάρτα υγείας εν ισχύ. Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει απεριόριστο αριθμό αθλητών. Στην κατηγορία Sportive οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν πιστοποιητικό, που βεβαιώνει την ικανότητά τους για άθληση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 11:30 στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, και θα είναι ανοικτή για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα. Τους αριθμούς παραλαμβάνει συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του ο αρχηγός κάθε ομάδας, ο οποίος θα επιδείξει και τα δελτία των αθλητών. Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα. Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία και για ότι δεν προβλέπεται από αυτούς από τους κανονισμούς της UCI.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν στον υπεύθυνο Covid της διοργάνωσης, αρνητικά αποτελέσματα rapid test εντός 24ωρών ή μοριακού τεστ εντός 48 ωρών.
Αγώνισμα XCC (κατηγορία ΜΙΝΙ) : Θα διεξαχθεί σύμφωνα με την Εγκύκλιο 6.1/2021 της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΟΠ.
Εξοπλισμός : Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.
Σειρά εκκίνησης : Σύμφωνα με την τελευταία ατομική κατάταξη της UCI (για τις κατηγορίες που προβλέπεται), κατόπιν την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).
Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Θα γίνει ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο για την ακριβής τοποθεσία. Πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνον από κατόχους ‘’πάσου’’, που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής). Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθόλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ : Σε όλες τις κατηγορίες στον 1ο νικητή απονέμεται χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στο podium με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από ΕΟΠ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Πότσος Σάββας, τηλ.6973611311
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διο αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
ΙΙΙ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
IV. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της παρούσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
WHEELS bike shop MTB Challenge 2
Σάββατο 26-06-2021
11:30-12:00 Εγγραφές αθλητών
12:00-12:30 ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (ενημέρωση των ομάδων από τον Αλυτάρχη για τις
στροφές που θα διανύσει η κάθε κατηγορία).
13:00 Εκκίνηση Μίνι μικρά κορίτσια (20′)
13:25 Εκκίνηση Μίνι μικρά αγόρια (20′)
13:50 Εκκίνηση Μίνι Μεγάλα κορίτσια (20′)
14:15 Εκκίνηση Μίνι Μεγάλα αγόρια (20′)
14:40 Απονομές Μίνι Μικρά και Μίνι Μεγάλα
14:50 Διάλειμμα.
15:00 Sportive OPEN (30′)
15:40 Εκκίνηση Παγκορασίδων (30′)
16:15 Εκκίνηση Παμπαίδων (30′)
16:50 Εκκίνηση Παίδων (45′)
16:51 Εκκίνηση Κορασίδων (45′)
17:45 Εκκίνηση Ανδρών-Εφήβων (1:15′)
Οι εκκινήσεις θα δίνονται αμέσως μετά το πέρας της προηγούμενης κατηγορίας.
14:30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ για Μίνι Μικρά Μίνι Μεγάλα και αμέσως μετά το πέρας των
αγώνων θα γίνουν οι απονομές για τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Μετά τον τερματισμό του πρώτου, όλοι οι αθλητές θεωρούνται τερματίζοντες,
ανεξάρτητα των στροφών που τους υπολείπονται. Ο αγώνας τελειώνει με τον
τερματισμό του πρώτου αθλητή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου