Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών: “Μπορείς αλλά όχι μόνος-Ναι στη ζωή ναι στα όνειρα”

Η πόρτα της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ, ανοίγει και μαζί της νέοι ορίζοντες για τα εξαρτημένα άτομα που επιλέγουν να αλλάξουν κατεύθυνση στη ζωή τους.

Η ιστορία της απεξάρτησης στην Ελλάδα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Ήταν η στιγμή που γεννήθηκε η θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ. Η καθημερινότητα μέσα σε αυτήν έχει ως στόχο να εγείρει δεξιότητες που θα αποτελέσουν εφόδια για την κοινωνική επανένταξη.
Πέρα από τα εφόδια κτίζονται και όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών σε τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά και Κιλκίς που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει χρήστες ουσιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Το θεραπευτικό κέντρο παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση αλλά και εκπαίδευση μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Η ΕΡΤ3 ξεναγήθηκε στο  κεραμικό εργαστήριο αλλά και το τυπογραφείο που διαθέτει  η κοινότητα.

Η 26η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, αποτελεί μία ημέρα ευαισθητοποίησης στον καθημερινό αγώνα που απαιτεί η αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης. Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι: ” Μπορείς αλλά όχι μόνος- Ναι στη ζωή ναι στα όνειρα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου