Ειδήσεις

Αθώος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Λύμουρας

Αθώος κρίθηκε, χθες, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Λύμουρας, που με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα νέας γενιάς, ενεπλάκη στη διοργάνωση beach party, στην πόλη της Ρόδου.
Συγκατηγορούμενοί του ήταν εκπρόσωποι νυχτερινού κέντρου, που λειτουργεί στην οδό Ορφανίδου.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Σε βάρος του κ. Λύμουρα, προσωπικά, βεβαιώθηκαν την 21η Ιουλίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 16:50, σοβαρά πλημμεληματικά αδικήματα και πταισματικές παραβάσεις από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.
Μια εβδομάδα πριν τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του από το ΑΤ Ρόδου και το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, για το beach party που διοργάνωσε στις «Κάτω Πέτρες», η Δημοτική Αστυνομία είχε σχηματίσει ακόμη μια, εν γνώσει του.
Την 21η Ιουλίου 2012 ο κ. Λύμουρας βρέθηκε από τους δημοτικούς αστυνόμους να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και ηχεία, στερούμενος άδειας λειτουργίας μουσικής, παραβιάζοντας συγχρόνως το ωράριο κοινής ησυχίας, κατά παράβαση των άρθρων 1 και 3 της 3/96 Αστυνομικής Διάταξης σ.σ με το άρθρο 459 του ΠΚ.

Πέραν όμως τούτου διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος, που εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης, είχε προβεί στην κατασκευή ξύλινης πέργκολας με υπαίθριο μπαρ διαστάσεων 3μΧ2μΧ3μ, το οποίο ηλεκτροδοτείτο από παρακείμενη κολώνα φωτισμού άνευ αδείας (ρευματοκλοπή) και διέθετε προς πώληση αλκοολούχα ποτά χωρίς την έκδοση της νόμιμης απόδειξης.
Σύμφωνα με την ίδια μήνυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που είχε κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή, είχε εγκαταστήσει ταυτόχρονα υπαίθρια ψησταριά, άνευ σχετικής αδείας, διέθετε σουβλάκια χωρίς την έκδοση της νόμιμης απόδειξης και είχε αναπτύξει στο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας 15 σταντ, 47 σκαμπό χωρίς την άδεια της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε, την 27η Ιουλίου 2012, από το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι αλλοδαποί που διασκέδαζαν στο παράνομο beach party είχαν καταβάλει “μαύρα” το ποσό των 25 ευρώ έκαστος, ενώ βρέθηκαν αφίσες που διαφήμιζαν την εκδήλωση σε μπαρ της οδού Ορφανίδου από τις οποίες βεβαιωνόταν ότι η εκδήλωση γινόταν έναντι του ως άνω αντιτίμου!

Σε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου της 18ης Ιουλίου 2012, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώνονταν στις “Κάτω Πέτρες” μεγάλος αριθμός θαμώνων στους οποίους σερβίρονταν ποτά και διάφορα εδέσματα, δηλαδή ασκείτο εμπορική δράση χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Εν πάση περιπτώσει, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τάκη Λύμουρα, κ. Στέλιος Κιουρτζής ισχυρίστηκε χθες στη δίκη, ότι δεν υπήρχε αυθαίρετη δόμηση, διότι η συγκεκριμένη κατασκευή, που είχε στηθεί, ήταν μια πρόχειρη ξύλινη εξέδρα από καλαμιές και επεσήμανε ότι τέτοιου είδους κατασκευές δεν εμπίπτουν στο νόμο περί αυθαίρετου κτίσματος. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν ήταν μονίμως συνδεδεμένη με το έδαφος και στήθηκε προσωρινώς για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του πάρτι και αφαιρέθηκε αμέσως.
Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος του πάρτι, ο κ. Κιουρτζής υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε καμία οικονομική συναλλαγή, καθώς δεν βρέθηκε κανένα εισιτήριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου